Craiova: Șofer fără permis în arest după ce a fugit două zile de polițiști

0
107
Conform IPJ Dolj, un craiovean de 33 de ani a ajuns, aseară, în arestul IPJ Dolj, după ce a fugit două zile de oamenii legii. Acesta a fost observat în trafic, la volanul unei mașini, în urmă cu două zile, oamenii legii au încercat să-l oprească, chiar au tras două focuri de armă după el, însă a reușit să fugă pe jos, abandonându-și mașina. A fost depistat aseară și a ajuns după gratii.
Reprezentanții IPJ Dolj, în data de 19 februarie 2018, în jurul orei 1230,  un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe strada A. I. Cuza , a observat în trafic un autoturism 4×4, care se deplasa din direcția blocului S200 spre Universitate. Polițiștii l-au recunoscut pe conducătorul auto care se afla la volanul acestui autoturism, întrucât îi întocmiseră dosar de cercetare penală în data de 01.12.2017 pentru conducere sub influența alcoolului (rezultatul ulterior al alcoolemiei a fost de 0,95 la mie). Este vorba despre Sorin Velcu, de 33 ani, din Craiova. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că permisul de conducere, emis de autoritățile din Mexic, figureză reţinut – fără drept de conducere. Având în vedere toate aceste aspecte, polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire a acestuia. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul agenților, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe str. A. I. Cuza, apoi pe sens interzis pe str. N. Bălcescu , sector de drum cu sens unic, unde acesta a lovit mai multe autoturisme parcate, precum şi mai multe autoturisme ce circulau regulamentar întrucât îi îngreunau deplasarea. Unul dintre agenții de poliție a coborât din autospeciala poliţiei şi a efectuat uz de armă regulamentar, somând în prealabil conducătorul auto, după care a tras 2 focuri de armă, unul în plan vertical şi altul  în pneul din partea dreaptă spate a autoturismului care şi-a continuat deplasarea, fiind găsit abandonat şi neasigurat pe str. Ulmului din Craiova, iar conducătorul auto a fugit. 
După producerea evenimentului, în perioada 19-21.02.2018,  bărbatul s-a sustras cercetărilor, însă miecuri seara, în urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului Rutier, Sorin Velcu a fost depistat și condus la sediul subunității de poliție. În cauză s-a dispus reunirea dosarului penal întocmit la data de 01.12.2017, în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din C.P. cu dosarul penal în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 335, alin. 2 din C.P.
Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier, la data de 21.02.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză, acesta dobândind calitatea de suspect, astfel că a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 21.02.2018, ora 1820, urmând ca măsura să expire la data de 22.02.2018, ora 1820 Velcu Sorin a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Dolj.