Congresul PSD / Marian Oprişan: Candidez la o funcţie de conducere. În 2015 aveam un dosar

0
397

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat,  ieri, că va candida la o funcţie de conducere în PSD la Congresul extraordinar care va avea loc în martie, el arătând că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, iar acum s-a demonstrat că este nevinovat.

Marian Oprişan

Întrebat dacă va candida la o funcţie de conducere în PSD, Oprişan a spus: „Să vedem ce stabilim în BPN, în CExN, ce formă va exista şi Congresul va avea loc la data stabilită. Dacă se impune alegere a unui nou BPN în Congres, da, fără niciun fel de problemă”. „Nu am candidat în 2015 la Congres pentru că am spus că nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii naţiuni că sunt nevinovat şi nu am nicio legătură cu ceea ce mi-au fost aduse ca şi acuzaţii, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcţie de conducere în PSD”, a subliniat Oprişan. BPN al PSD s-a reunit, ieri, pentru a stabili detaliile organizării unui Congres extraordinar în luna martie.

Ştefănescu: Voi candida la Congres pentru orice funcţie, nu îmi e frică de concurenţă

        Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarant că şi el va candida la Congresul extraordinar din luna martie pentru orice funcţie, el arătând că nu îi este frică de concurenţă. „Ştiţi foarte bine că voi candida, pentru orice funcţie. Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susţinut ideea de Congres cu alegeri şi pentru vicepreşedinţi. O să fie o competiţie probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie”, a spus Ştefănescu. El a arătat că nu ştie de ce i-a devenit antipatic liderului PSD Liviu Dragnea. „A zis domnul Dragnea şi asta este! Nu ştiu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua aşa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc”, a spus Ştefănescu.

         Congresul ar putea avea loc pe 10 martie, în Bucureşti. La acest Congres este posibil să se aleagă vicepreşedinţii formaţiunii, adică Biroul Politic Naţional.