Razie de noapte în baruri

0
80

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acţiune în municipiul Craiova şi comuna Breasta, pentru prevenirea activităţilor ilicite din domeniul alimentaţiei publice şi dreptului de autor.

Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cadrul raziei, oamenii legii au verificat 12 unităţi de alimentaţie publică din Craiova şi Breasta. În urma controalelor, poliţiştii doljeni au constatat două fapte de natură penală şi alte 4 de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de 46 000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat şi 2.300 lei care nu au putut fi justificaţi prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale.

Astfel, potrivit IPJ Dolj, în cadrul controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova, poliţiştii au constatat că în incinta localului de alimentaţie publică se difuzau opere muzicale piratate, pentru care nu aveau licenţă. Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de difuzare de opere muzicale piratate şi fără licenţe din partea titularilor drepturilor de autor.

În plus, în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Breasta, a fost identificată suma de 2.108 lei care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau chitanţe. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum  de 3.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea sumei de 2.108 lei, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.