Încep simulările Evaluării naţionale

0
88

De astăzi, elevii încep „calvarul” – seria de examene pe care trebuie să le susţină în acest an şcolar. Primii care intră „în focuri” sunt elevii clasei a VIII-a, care vor susţine simulările examenului de Evaluare naţională, întinse pe cel puţin două zile, iar, acolo unde este cazul, urmează şi cea de-a treia zi.

 Elevii clasei a VIII-a, care vor susţine, în vară, Evaluarea naţională, intră, astăzi, în sălile de curs, pentru a susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul simulării concursului de peste câteva luni. Pe 23 februarie, vor participa la  simularea la matematică, cei care studiază în altă limbă decât cea română vor fi examinaţi în Limba şi literatura maternă pe care o urmează.

 Evaluarea lucrărilor scrise va fi realizată de profesorii din unitatea de învăţământ unde se desfăşoară simularea, fiind vorba de două cadre didactice, unul dintre ele provenind din cei care le predau direct elevilor. Rezultatele obţinute vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu şcolarii, şedinţe cu părinţii, precum şi prin dezbateri la nivelul Consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog, excepţie făcând cei care îşi doresc acest lucru. Demn de remarcat este că unităţile de învăţământ care obţin rezultate necorespunzătoare la simulări vor fi monitorizate şi îndrumate constant de către inspectoratele şcolare judeţene.