„Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?” – spectacol-lectură în premieră, după piesa lui Daniel Bănulescu

0
95
Daniel Bănulescu

Teatrul Național „Marin Sorescu” continuă seria de evenimente menite să încurajeze și să susțină dramaturgia contemporană românească, cu un nou spectacol regizat de Mircea Cornișteanu. Autorul este de data aceasta scriitorul Daniel Bănulescu, importantă figură a generației ’90 în literatura română, iar piesa propusă este „Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?” (Ed. Charmides, 2013). Spectacolul-lectură are loc astăzi, 22 februarie, ora 11.00, în Sala „I.D. Sîrbu” a Naționalului craiovean, în prezența autorului. Din distribuție fac parte actorii Iulia Colan (Mioriţa), Geni Macsim (Gina), Adrian Andone (Hindusul) și Eugen Titu (Falsul Gamal). Intrarea publicului este liberă.

Proiectul „Autorii sunt  în sală” a debutat în luna decembrie a anului trecut, cu piesa „Ultimul dans al libelulei?”, de Cornel Mihai Ungureanu, și își propune să atragă inclusiv atenția regizorilor aflați în căutare de texte valoroase, dar și să propună creații originale publicului  interesat de opera dramatică autohtonă. Totodată, proiectul este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.

Daniel Bănulescu (n. 31 august 1960), membru al Uniunii Scriitorilor din România și autor al mai multor volume, multe traduse în țări din Europa, s-a mai aflat la Craiova pe 28 ianuarie a.c., când, în cadrul proiectului „Scriitori la Tradem”, a susținut conferința „În Șerpărie” și a citit pagini inedite din romanul aflat în lucru, precum și poeme.