Craioveancă decedată după ce a fost plimbată între spitale

1
103

Familia unei craiovence de 41 de ani îi acuză pe medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova de malpraxis, susţinând că nu au vrut să o interneze decât atunci când a fost prea târziu. Ei spun că au dus-o pe femeie luni, în Urgenţă, cu dureri şi o stare generală proastă, însă medicii n-au internat-o, ci au trimis-o la Spitalul de Neuropsihiatrie. Nici acolo nu i s-a administrat un tratament, fiind trimisă acasă. A revenit a doua zi, în stare gravă, a fost internată direct la Terapie Intensivă, unde a intrat în comă. În noaptea de miercuri spre joi a fost trimisă cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a decedat, în cursul zilei de ieri. Rudele femeii spun că vor depune plângere la Parchet şi la Colegiul Medicilor.

Noi acuzaţii de malpraxis la adresa medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Rudele unei craiovence în vârstă de 41 de ani, Daniela Constantinescu, au povestit că au dus-o luni, 18 februarie, pentru prima dată la Urgenţă, cu dureri mari în piept şi mâinile şi picioarele foarte reci. Medicii au consultat-o, însă au decis să o trimită la Spitalul de Neuropsihiatrie pentru investigaţii amănunţite. Rudele femeii susţin că neurologii au spus că nu este de competenţa lor, motiv pentru care au retrimis-o la Unitatea de Primiri Urgenţe, în cele din urmă fiind trimisă acasă pentru că nu ar avea nici o afecţiune gravă, ci ar fi vorba despre spasmofilie.

“Ne-au dat-o pe braţe acasă. Nici nu se ţinea bine pe picioare. Noi am luat-o acasă pentru că ne-au spus că are spasmofilie şi trebuie să ia calciu şi vitamine. A doua zi însă starea ei s-a înrăutăţit şi soţul său a dus-o din nou la Urgenţă. Acolo a stat mai bine de o oră şi au băgat-o în seamă abia în momentul în care nu a mai putut respira. Aşa ceva este inadmisibil“, a povestit Larisa Rogojinaru, o prietenă a pacientei, în faţa intrării la Terapie Intensivă. Soţul femeii spune că medicii nu au reuşit să-i stabilească diagnosticul. „Iniţial, ne-au spus că este vorba despre spasmofilie, iar după ce starea ei s-a înrăutăţit au spus că e suspectă de meningită. Nici noi nu ştim ce să mai înţelegem. Ne-au spus că doar Dumnezeu o mai poate salva”, a declarat Viorel Dumitru, soţul femeii. Bărbatul a tot insistat să fie transferată în Bucureşti.

“Acum este în comă. E conectată la aparate şi nu e conştientă. Medicii sunt de vină. E malpraxis, fiindcă nu ar fi trebuit să o trimită acasă pentru că nu se ajungea aici. Cum să vii pe picioarele tale şi acum să ajungă în comă”, a declarat Luminiţa Iliescu, mătuşa femeii.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat că femeia era în şoc toxicoseptic, cel mai probabil din cauza unei infecţii pulmonare. „Pot să vă spun doar că pacienta este internată pe Secţia de Terapie Intensivă, cu o stare general gravă. În prezent este în şoc toxicoseptic, punct de plecare, cel mai probabil pulmonar. Pacienta va fi transportată pe cale aeriană la un spital din Bucureşti, cel mai probabil Floreasca”, declara, miercuri seara, dr Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. În cursul nopţii de miercuri spre joi, femeia de 41 de ani a fost trimisă cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, însă medicii din Capitală n-au reuşit să o ajute. Ieri, Daniela Constantinescu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat.

 

„Este vorba de situaţii deosebite uneori şi de cazuri medicale în care ar fi foarte bine dacă bolnavul ar veni şi am putea spune cu siguranţă că pacientul are ulcer sau litiază biliară. Din păcate medicina este poate una din cele mai grele meserii şi din păcate sunt boli atât de complexe şi în anumite situaţii ţi se impune să faci nişte gesturi medicale”, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, adăugând că „în spital se mai şi moare”…

1 COMENTARIU

  1. multe intrebari multe regrete,multa tristete si senzatia ca n-am facut nimic s-o putem ajuta.adio draga mea vecina.dumnezeu sa te aibe in paza si sa-ti fie tarana usoara.stiu ca sufletul tau bun va veghea mereu asupra noastra.vei fi mereu langa copilul tau drag pe care n-ai putut sa-l ocrotesti asa cum ti-ai fi dorit.imi plange sufletul de durere si ma rog ca cei care au gresit sa plateasca cu aceeasi moneda ca sa vada si ei ce este durerea.cu bine scumpa mea vei trai vesnic in memoria si sufletul meu.albisoara.

Comments are closed.