15,5 milioane de euro pentru modernizarea a trei străzi din Craiova

1
104

Autorităţile pubilce locale au scos la licitaţie un contract în valoare de peste 62 milioane de lei, bani care urmează să fie investiţi în modernizarea a trei bulevarde. Pentru Bariera Vâlcii vor fi cheltuite 14 milioane de lei, pentru strada Caracal – 11 milioane de lei şi cei mai mulţi bani, peste 30 de milioane de lei, pentru strada Râului. Condiţiile impuse constructorilor sunt însă mult mai stricte ca până acum, autorităţile publice locale cerând, de această dată, şi recomandări din partea foştilor parteneri. 

Primăria Craiova a scos la licitaţie reabilitarea infrastructurii din zona de nord-sud-est în vederea fluidizării traficului în zona metropolitană. Conform proiectului tehnic, se propune reabilitarea şi modernizarea a trei bulevarde importante care asigură accesul în trei cartiere ale municipiului, şi anume strada Caracal -amplasamentul cuprins între strada ”Alexandru Macedonski” şi bulevardul ”Decebal”; strada Bariera Vâlcii – tronsonul cuprins între strada Toamnei şi centura de ocolire a oraşului; strada Râului – tronsonul amplasat între strada Brestei şi bulevardul ”Nicolae Romanescu”.

Cei mai mulţi bani pentru strada Râului

Valoarea estimată a contractului este de 62,42 milioane de lei, din care peste 1,5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru obţinerea şi amenajarea terenului, peste 400.000 de lei pentru organizarea de şantier şi aproximativ 3 milioane de lei pentru a se acoperi eventuale cheltuieli neprevăzute care vor apărea pe parcursul derulării proiectelor. Restul de bani vor fi utilizaţi pentru construcţii şi instalaţii. Conform devizului, pentru strada Bariera Vâlcii se vor cheltui peste 14,5 milioane de lei, pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Caracal sunt prevăzute 11 milioane de lei, iar pentru modernizarea străzii Râului sunt alocaţi cei mai mulţi bani, respectiv 31,8 milioane de lei.

Autorităţile cer constructorilor o listă cu lucrări

În documentaţia de licitaţie se precizează că firmele care sunt interesate de aceste proiecte trebuie să demonstreze că au suficientă experienţă în domeniu. Se precizează că trebuie să aducă o listă cu principalele lucrări care au fost executate în ultimii 5 ani. ”Lista va conţine valori, perioade, locul execuţiei lucrărilor şi beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. În scopul verificării informaţiilor declarate, autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a solicita certificări/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de către clientul privat beneficiar”, se menţionează în documentaţia pentru licitaţie.

Experienţa se dovedeşte pe hârtie

În plus, ofertantul are obligaţia de a face dovada executării, în ultimii 5 ani, de lucrări similare cu obiectul contractului, lucrări duse la bun sfârşit, incluse în cadrul unui contract sau a unor contracte, care să dovedească experienţa similară pentru următoarele categorii de lucrări: lucrări de reabilitare şi/sau modernizare drumuri sau străzi, în valoare minimă de 50 de milioane de lei; lucrări de construcţii de canalizare de ape pluviale, în valoare minimă de 4 milioane de lei, precum şi lucrări de amenajare spaţii verzi, în valoare minimă de 135.000 de lei. De asemenea, trebuie să aducă o serie de certificate şi formulare prin care o autoritate ori clientul beneficiar să arate că lucrările au fost executate în conformitate cu normele profesionale din domeniu şi că au fost duse la bun sfârşit.

1 COMENTARIU

  1. …proiectele de executie sunt gata ?…sau exista doar finantare si de acum trebuiesc facute si proiectele,pentru ca ar fi bine ca cei care locuiesc in zona sa-si mai spuna si pasurile…exemplu,locuitorii din cartierul “Lascar Catargiu”,de ani si ani de zile au semnalat ca intrarea in cartier dinspre strada Bibescu continuare strada Cicoarei este blocata…si-n campaniile electorale toti au promis ca se va rezolva…

Comments are closed.