Ştiinţa, la primul meci oficial din 2022: derby-ul cu Rapid

0
287

Universitatea Craiova dispută astăzi, de la ora 20, pe arena “Ion Oblemenco”, primul meci oficial din 2022, contra Rapidului, în etapa a 22-a a Ligii I. Deşi vine după 7 meciuri consecutive fără victorie, Ştiinţa nu a efectuat nicio achiziţie în pauza de iarnă, în care a pus pe liber 4 jucători: Roman, Bălaşa, Fedele şi Ivanov, iar pe alţi doi, Găman şi Houri, i-a pierdut până la final de sezon din pricina accidentărilor. Mai mult, pregătirea din Antalya a fost ratată, din cauza infectărilor cu COVID 19. Meciul de azi va fi arbitrat de Horaţiu Feşnic, din Cluj, arbitru cu care Ştiinţa a pierdut o singură dată.

Reghecampf i-a avertizat pe fani că nu vor avea parte de o evoluţie pe placul lor, fiindcă pregătirea de iarnă a fost ratată.

“Îmi pare bine că reîncepem meciurile oficiale, a fost o vacanţă scurtă, noi am întâmpinat foarte multe probleme, cu jucători accidentaţi, cu COVID-19, nu a fost o pregătire aşa cum ne-am dorit-o. Sunt sigur că băieţii au dorinţă mare, sunt nerăbdători să joace din nou meciuri oficiale. Nu am putut face o pregătire bună, nu am avut posibilitatea să facem ceea ce ne-am dorit, nu suntem la turaţie maximă. Trebuie să fim inteligenţi, să ne gândim numai la rezultat. Sperăm totuşi ca reacţia jucătorilor pe care-i avem la dispoziţie să fie una bună, iar cu ajutorul fanilor, care sper să vină în număr foarte mare, sperăm să avem parte de un rezultat pozitiv. La nivelul nostru de pregătire şi la ritmul nostru de joc, fanii vor juca un rol important. Sper să aibă răbdare, nu vor vedea o echipă aşa cum şi-o doresc, agresivă, să fie în stare să le satisfacă dorinţele, dar cei care vor intra pe teren îşi vor da viaţa pentru puncte. Pentru noi va fi un meci foarte greu”.

Prefaţa LPF:

“Runda a 22-a programează unul dintre duelurile de tradiţie din fotbalul românesc, Universitatea Craiova – Rapid, un meci extrem de important şi în lupta pentru calificarea în play-off.

Oltenii sunt fără victorie în ultimele șapte etape, interval în care au reuşit doar patru remize.

10 decembrie 2021, Rapid – FC Argeş 2-0 a fost singurul succes izbutit de giuleşteni în precedentele șase runde, în rest au trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

Ambele echipe au marcat cel puţin un gol în 17 dintre cele 21 de jocuri disputate în ediţia curentă.

Andrei Ivan este jucătorul cu cele mai multe contribuţii ofensive dintre fotbaliştii cu minute în sezonul actual, vârful craiovenilor participând la 13 dintre golurile marcate de Universitatea (10 goluri marcate, două pase decisive, un penalty scos şi transformat de un alt coleg).

13 dintre cele 21 de goluri încasate de Rapid au fost primite în repriza secundă.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, cele două s-au mai întâlnit de trei ori în principala competiţie internă şi de fiecare dată s-a impus gruparea din Bănie.

Cea mai recentă confruntare directă: 28 august 2021, Rapid – Universitatea Craiova 1-2, goluri înscrise de Alexandru Albu, respectiv Jovan Markovic şi Elvir Koljic.

Cele mai multe minute jucate în ediţia 2021/22 din cele două tabere:

Universitatea Craiova: Dan Nistor (1790 minute, 21 de prezenţe, de 16 ori integralist);

Rapid: Horaţiu Moldovan (1890 minute, integralist în toate cele 21 de etape).”