Halep trece uşor de Kovinic şi e în optimi la Australian Open

0
225

Simona Halep îşi continuă parcursul impecabil la primul turneu de Mare Şlem al anului, unde a ajuns deja în optimi, fără să cedeze vreun set şi terminând meciurile destul de rapid. Locul 15 WTA a învins-o în turul 3 la Australian Open, cu 6-2, 6-1, după o oră şi 4 minute, pe Danka Kovinic din Muntenegru, locul 98 WTA. Halep este pentru a şaptea oară în optimi la Melbourne, acolo unde a jucat finala, în 2018, pierdută în faţa danezei Wozniacki.

“Mă simt foarte bine fizic, sunt încrezătoare mental, simt bucuria, jocul. Simt că sunt într-un loc bun şi îmi place. Mereu au fost meciuri grele cu Alize, aşa mă aştept şi acum, sper să fie un meci frumos. Fiecare meci e diferit, e o provocare nouă şi sper să îi fac faţă. Am aşteptări mari de la mine, am încredere, m-am antrenat bine. Alize mi-a plăcut mereu, este o luptătoare pe teren şi o persoană drăguţă în afara terenului. În acest an sunt tensionată înainte de meciuri, dar mă simt bine când intru pe teren. Este bine că am ajuns în a doua săptămână cu puţin timp stat pe teren, îmi aduc aminte că în 2018, după prima săptămână, eram moartă. Trebuie să muncesc pentru fiecare meci, pentru că fiecare e diferit”, a declarat Halep.

În optimi, Simona Halep se va duela cu franţuzoaica Alize Cornet (32 ani, 61 WTA), care a trecut de slovena Tamara Zidansek cu 4-6, 6-4, 6-2, după ce o eliminase pe Garbine Muguruz. Cornet este una dintre puţinele tenismene care are avantaj în meciurile directe cu Halep, scor 3-1.