Magistraţii Curţii de Apel Craiova îşi suspendă activitatea începând cu 27 ianuarie

0
469

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis să îşi suspende activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, începând din 27 ianuarie, în semn de protest faţă de propunerea legislativă de abrogare a pensiei de serviciu a magistraţilor.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a judecătorilor de marţi, convocată de Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

“Urmare a dezbaterilor s-au hotărât următoarele: transmiterea către Consiliul Superior al Magistraturii a unui punct de vedere motivat, în sensul respingerii ferme a propunerii legislative de abrogare a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu a magistraţilor, o astfel de măsură încălcând independenţa judecătorilor şi afectând statutul constituţional al acestora; începând cu data de 27 ianuarie, adoptarea unei forme de protest constând în suspendarea activităţii de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, potrivit legii”, se precizează în comunicat.

Şi magistraţii Tribunalului Dolj au decis respingerea propunerii legislative de abrogare a pensiei de serviciu a magistraţilor şi adoptarea unor măsuri de protest dacă acest demers va continua.

“În măsura în care vor continua demersurile legislativului şi executivului cu privire la abrogarea dispoziţiilor legale ce reglementează pensia de serviciu, se vor adopta măsuri de protest”, mai precizează magistraţii Tribunalului Dolj în comunicatul de presă. (Agerpres)