eMAG lansează livrarea cu automobile 100% electrice

0
183

Cel mai mare retailer online din eMag a anunţat, miercuri, că, alături de Sameday, lansează, în premieră pentru piaţa românească, serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice.

Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o primă etapă, urmând ca în două luni să fie extins şi pentru alimentarea reţelei easybox.

”Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele şase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice şi, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery va include şase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete şi autonomie între 200 şi 300km.

Staţiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde. Prin reţeaua easybox, eMAG vrea să contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o maşină pentru a livra comenzile.