Monitorizare pentru copiii din România cu părinţi plecaţi în străinătate

0
305

Consiliul Local al Municipiului Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj caută căi de soluţionare a situaţiei copiilor care au părinţii plecaţiîn străinătate, iar termenul este foarte scurt, în ceea ce priveşte centralizarea datelor din teritoriu.

Soarta copiilor care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate nu îi este nimănui indiferentă. Se încearcă modalitatea de a-i aduce pe tineri în sălile de clasă, abandonul şcolar să fie cel puţin diminuat, despre eradicarea acestui fenomen fiind, deocamdată, dificil de vorbit.

Consiliul Local al Municipiului Craiova, prin Direcţia Publică Comunitară de Asistenţă Socială (DPCAS), a transmis, către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, o înştiinţare: „Prin Hotărârea nr. 691/2015, prin care s-a aprobat Procedura de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţii plecaţi în străinătate şi a serviciilor de care aceştia pot beneficia şi care se află în următoarele situaţii: copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate; copii cu părintele unic susţinător plecat la muncă în străinătate; copii cu un singur părinte plecat la muncă în străinătate; copii reveniţi în ţară după o perioadă de şedere în străinătate alături de părinţi, mai mare de un an, vă solicităm să ne furnizaţi cu acurateţe datele referitoare la aceşti copii”.

Angajaţii DPCAS vor proceda la verificarea strictă, în teren, a datelor prezentate, pentru îndeplinirea legalităţii, protecţia şi promovarea drepturilor copilului fiind primordiale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a luat act de această Notă şi a transmis către unităţile de învăţământ din Craiova, cu extindere şi în judeţul Dolj, următoarea comunicare oficială: „În vederea completării bazei de date solicitată de CLM Craiova – DPCAS- cu privire la situaţia copiilor/elevilor cu părinţii plecaţi în străinătate şi a serviciilor de care aceştia pot beneficia, vărugăm să completaţi datele în Anexa trimisă, până pe data de 22 ianuarie, ora 16:00, în format electronic, la adresaiulianagheorghe3000@yahoo.com, iar în format scris la nr. de fax al ISJ Dolj – 0251/421824 sau 0351/407396”.