Papură aşteaptă o reacţie de orgoliu de la jucătorii săi

0
320

Universitatea Craiova întâlneşte CFR Cluj în ultimul meci al anului, cele două disputând în vara trecută partida decisivă pentru titlu, în Bănie, iar ardelenii s-au impus cu 3-1, după ce Nistor deschisese scorul. Papură spune că derby-ul nu va decide nimic de această dată, dar că este curios să vadă reacţia de orgoliu a jucătorilor săi, după ce în vară aceştia au fost învinşi, dar şi în urma eşecului cu FCSB, survenit cu câteva zile în urmă.

„CFR este o echipă cu jucători foarte experimentaţi, campioana României, ne aşteaptă un meci dificil, sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarei. E doar un meci de campionat, ce a fost a fost, nu mai contează, sper să intrăm cu un moral bun şi să dăm totul ca să putem câştiga. Eram la 60 de minute de titlu, vom vedea pe teren ce orgoliu avem, sper să fim la fel de agresivi ca echipa adversă, să ne ridicăm la înălţimea adversarului. Nu înseamnă decât un cadou pentru fani, nu înseamnă că am pierdut titlul sau l-am câştigat, suntem încă în prima parte a campionatului. Abordăm fiecare meci în funcţie de adversar, sper să găsesc formula ideală de echipă. La CFR nu s-au schimbat multe lucruri de când a venit noul antrenor. Dacă vă uitaţi la meciul cu FCSB, pe faza defensivă am jucat cu doi închizători, nu contează că joci cu 10 închizători sau 40 de fundaşi, sper să găsim formula ideală. Pun binele înainte, nu gândesc negativ, nu mă interesează nici pronosticurile, mă gândesc numai cum să fac să câştig meciul” a spus Papură.

Cornel Papură a evitat să mai reînvie conflictul cu Edi Iordănescu, pornit chiar de antrenorul Craiovei, la meciurile dintre Universitatea şi Gaz Metan, la începutului anului, dar spune că şi-ar dori să se repete acele rezultate, echipa lui Papură câştigând ambele dueluri cu formaţia antrenată atunci de Iordănescu junior. „Cred că e un subiect închis, nu mă gândesc decât la echipa mea şi ce să fac pentru a câştiga meciul, ar fi ideal să avem acelaşi rezultat ca în primăvară, dar vom vedea” a spus Papură despre acest subiect.

„Nu e nomal să avem un asemenea black-out”

Antrenorul Universităţii Craiova nu-şi explică de ce echipa sa a avut acea cădere din repriza a doua a meciului cu FCSB şi spune că golul al doilea al rivalei le-a turnat plumb în picioare elevilor săi, care au fost dominaţi total apoi. „Au fost 60 de minute în care adversarul nu ne-a fost superior, dar în ultima jumătate de oră am fost dominaţi total. Am revăzut, am analizat, golul doi ne-a turnat plumb în picioare, dar evoluţia noastră nu este cea pe care o dorim. Nu este normal să cazi aşa, să ai un asemenea black-out. Vom analiza, sper să găsim cauza şi să putem remedia. Ce mai bun lucru când s-a terminat un joc este să-l uiţi, să îndrepţi lucrurile şi să te concentrezi pe următorul meci” a declarat Papură, care nu a câştigat niciun punct în cele 5 meciuri cu FCSB sau CFR, ca antrenor al Ştiinţei.

Acesta spune că nu ştie nimic despre venirea ca secund a lui Octavian Benga şi nici despre vreun conflict cu Mateiu sau Acka, aceştia fiind pur şi simplu în afara lotului la meciul cu FCSB: „Nu ştiu despre ce e vorba, s-a vehiculat acel nume, dar acum mă gândesc decât la meciul cu CFR. Ne vom pune la masă şi vom vedea ce se va întâmpla. Nu s-a întâmplat nimic cu Mateiu sau Acka, este doar opţiunea mea, avem 24 de jucători şi joacă doar 11 şi mai sunt 9 pe bancă” a spus Papură.