Larisa Iordache, dublă campioană europeană

0
518

Gimnasta română Larisa Iordache este dublă campioană la Campionatele Europene de gimnastică de la Mersin (Turcia)

Larisa Iordache a cucerit la Europenele de la Mersin (Turcia), două medalii de aur, la bârnă şi sol, şi două de argint, cu echipa şi la sărituri.

Larisa Iordache a obţinut aurul de la sol în urma unei contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 13,050 şi ar fi luat medalia de argint. Gradul de dificultate al exerciţiului a fost calculat greşit iniţial, ca fiind 5,2 şi nu 5,6. Gimnasta română a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Mersin.

Larisa Iordache (24 ani) mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.

Pe rețelele de socializare, gimnasta română a scris că „nu e niciodată prea târziu să îți urmezi visul”.

„O poveste lungă, spusa în câteva cuvinte… Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls pentru ca puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă. În momentele în care mulţi mi-au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta după atâta timp de pauză … cu greu mai speram la o revenire, însă …

Ai nevoie de nişte oameni care să creadă în tine. Aşa cum au făcut-o antrenorii mei @loumtlc şi @cristi_aerobic (Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, n. red.) de la bun început. Nu au renunţat niciodată să creadă în mine, să mă susţină exact aşa cum am eu nevoie. Şi să îmi dăruiască bunătatea şi dragostea lor faţă de gimnastică. Iar pentru toate astea vreau să le mulţumesc! Sunteţi cei mai tari. Vă iubesc!”, a scris Larisa Iordache pe rețelele de socializare.

Nadia Comăneci s-a declarat impresionată de revenirea Larisei, după dispariția de 3 ani din sport. Remarcabil, din punctul de vedere al marii gimnaste, este faptul că România a depășit Rusia în istoria Campionatelor Europene.

„Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. Mă bucur să văd că există ceva promiţător şi această campanie făcută acum câţiva ani produce succese. Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o „dispariţie” de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil (…) A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total”, a declarat Nadia Comăneci la Antena3.