Mitriţă a furnizat Gaz de podium

0
235

Dubla căpitanului Ştiinţei a fost decisivă pentru victoria Ştiinţei cu Gaz Metan, echipă care a rămas în inferioritate numerică după prima jumătate de oră

Nu doar temperatura scăzută a redus drastic asistenţa de pe noul „Ion Oblemenco”, ci şi cataclismul din Ştefan cel Mare, ştiindu-se că pentru olteni o înfrângere la scor în faţa lui Dinamo este mai dureroasă decât pierderea unui trofeu. Astfel încât un eventual succes cu Gaz Metan conta mai mult pentru adunarea punctelor necesare intrării în play-off, nu ca o revanşă pentru umilinţa din „Groapă”, care deja le-a stricat Sărbătorile fanilor craioveni.  De altfel, galeria şi-a penalizat echipa cu mesajul: „Dincolo de rezultat, atitudinea e de condamnat! Treziţi-vă!” Nici Gazul nu stătea pe roze, după cinci meciuri fără victorie fiind în afara sextetului de play-off, aşa că trupa lui Teja spera să profite de tensiunea din Bănie pentru a încheia anul în obiectiv.  Gazdele au început tare ultimul meci al anului şi după ce Feşnic i-a refuzat un penalty lui Mitriţă, lui Tiago Ferreira i-au negat medieşenii primul gol pentru Craiova, la o reluare din centrul careului. Gazul a scăpat de iureşul din start al oltenilor şi a avut şansa unei ocazii, dar Ely Fernandes n-a speculat până la capăt cadoul lui Donkor. După o jumătate de oră, medieşenii au rămas mai puţini, Fofana, avertizat deja, întârziind intervenţia la Bărbuţ. Şi totuşi, imediat, Gazul a avut o uriaşă şansă de a marca, Mihăilă evitând in extremis golul, la reluarea lui Cristea. Repriza s-a încheiat cu a doua ocazie a lui Tiago Ferreira, periculos cu şutul de la 30 de metri. Partea secundă a debutat cu şuturile lui Mateiu, Bancu şi Mitriţă, la care Pleşca a fost imperial. Portarul oaspeţilor a fost păcălit însă la lovitura liberă de la 25 de metri a lui Mitriţă, deviată suficient de zid  pentru a fi gol. Partea stângă a oltenilor a funcţionat la turaţie maximă, cu Bancu şi Mitriţă, dar Pleşca şi-a continuat recitalul de parade, la mingile trimise de Cicâldău, Donkor, Burlacu şi Mitriţă, care puteau distanţa lejer Craiova. A fost nevoie de un penalty pentru ca Pleşca să fie din nou învins. Tot de Mitriţă, căpitanul Ştiinţei fiind şi cel faultat în prealabil. Craiova câştigă şi termină anul pe podium, după o repriză secundă în care a profitat din plin de superioritatea numerică, dar şi de banda stângă de naţională, Bancu-Mitriţă.

Bancu: „Suporterii încă nu ne-au iertat după partida din Ştefan cel Mare”

Alex Mitriţă a ajuns la 13 goluri în campionat şi l-a egalat pe Ţucudean în fruntea clasamentului golgheterilor, iar la final a spus: „Am arătat că suntem o echipă. I-am dedicat primul gol domnului Balaci. Portarul lor a fost un om cheie pentru ei, a avut mingi pe care nu ma aşteptam să le scoată vreodată. S-a văzut pe teren că am meritat această victorie. După acea ruşine cu Dinamo, a văzut lumea că suntem o echipă unită.  Noi rămânem puternici. Mangia are susţinerea noastră, ne-a pus fotbalul pe tavă. Sperăm ca anul viitor să nu mai facem greşelile pe care le-am făcut anul trecut. Trebuie să scoatem cât mai multe puncte”.

Nicuşor Bancu a făcut un meci excelent, iar la final a spus: „Puteam obţine mult mai mult în această toamnă. Ne-am încurcat şi cu echipele mici, dar important e că am terminat anul cu fruntea sus. Ne încărcăm bateriile acum, iar în primăvară sper să revenim cu forţe proaspete. Voiam să facem un meci bun, pentru că după meciul cu Dinamo au fost atât de multe comentarii. Eu zic că am făcut un meci mare în această seară, deşi suporterii încă nu ne-au iertat după partida din Ştefan cel Mare. Dar sper să o ţinem tot aşa şi uşor-uşor să îi determinăm să uite acea înfrângere. Devis e cel mai bun antrenor, nu doar pentru mine, ci şi pentru ceilalţi băieţi. Suntem o familie şi trebuie să o scoatem la capăt”.

Devis Mangia a declarat la final: „Sunt foarte fericit pentru băieți. Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri, din toate punctele de vedere. Au avut atitudinea perfectă. Îi felicit. Am greșit un meci, știu că era important, dar avem nevoie de echilibru. Această echipă este una cu jucători valoroși, cu valoarea morală, una unită. Eu îi susțin întotdeauna, mă bucur că și eu sunt alături de mine. Sunt băieţi buni pentru mine. Stăncioiu este un băiat extraordinar. El a lucrat mult pentru a le transmite celor mai tineri din lot ceea ce vreau. Să ai un jucător ca Edi în vestiar este esențial.  Felicitări pentru Pleşca, a făcut un meci bun. Are ceva cu noi, pentru că şi în tur a făcut la fel. Îmi doresc puţină pauză acum”.