Gestul extraordinar al unor fermieri doljeni… faptele vorbesc

0
235

La apelul Direcţiei pentru Agricultură judeţeană Dolj au răspuns fermierii din comunele Poiana Mare, Daneţi, Desa, Teasc,  Ciupercenii Noi şi Bratovoieşti cu sume după posibilitățiile fiecăruia in vederea constituirii unui fond alocat sprijinirii unei familii nevoiase din comuna Cetate.

Familia a trecut printr-o mare dramă: mama a murit la nașterea celui de-al șaselea copil și, tatăl nu a suportat situația, la două săptămâni de la înmormantarea soției a intrat în depresie și s-a sinucis. Copiii sunt sub tutela bunicului de peste 80 de ani, dar sarcina efectivă de îngrijire a familiei revine celor două fiice mai mari. Un grup de funcționari publici de la Direcția pentru Agricultură județeană Dolj a achiziționat bunuri considerate de strictă necesitate și care să creeze magia Crăciunului și în această familie nepăstuită.

Momentul întâlnirii dintre copii și salariații DAJ Dolj a fost marcat de o emoție intensă, generată pe de o parte pentru că functionarii au avut satisfacția de a îndeplinii un act creștinesc de într-ajutorare, iar copiii de mulțumirea de a vedea că nu au fost uitați de Moș Crăciun. Este unul din cazurile de solidaritate socială la care Direcția pentru Agricultură județeană Dolj a fost inițiatorul și finalizatorul acțiunii, și, cu siguranță, nu va fi ultimul.