Profesor al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, premiu din partea Academiei Române

0
157

Recent, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Academiei Române, pentru cei mai merituoşi oameni de ştiinţă, indiferent de mediul în care profesează. Prestigioasele premii anuale sunt repartizate pe domenii corespunzătoare celor 14 secţii ştiinţifice ale Academiei Române, fiecare purtând numele unei personalităţi din domeniile creaţiei ştiinţifice, literare şi artistice româneşti. Unul dintre laureaţii acestui an este şi lect. univ. dr. Anamaria Groza, cadru didactic al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova, care a obţinut Premiul „Nicolae Titulescu”, pentru lucrarea „Probleme de drept european: Principii. Directive. Trimiteri preliminare. Jurisprudenţa românească comentată”.

„Anamaria Groza a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova în anul 2003, ca şefă de promoţie, cu nota finală  maximă. În timpul anilor de studii a fost prezentă şi în Franţa, la Universite de Bourgogne, unde a avut rezultate foarte bune. Suntem mândri cu diploma primită în aceste zile”, a precizat prof.univ.dr.  Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova.

Aprecieri vin şi din partea prof. univ. dr. Ion Dogaru, membru corespondent al Academiei Române, decan de onoare al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova: „Domeniul de cercetare al autoarei este Dreptul Uniunii Europene, iar aceasta s-a remarcat, deja, pe plan naţional, prin publicarea mai multor lucrări de specialitate. Lucrarea dezvoltă sistemul argumentativ în domeniul Dreptului Uniunii Europene, fiind formulate propuneri de interpretare şi aplicare a normelor juridice din această materie”.