Autorul atacului de la Berlin e de negăsit

0
337

berlinE doliu în întreaga Germanie şi lumea se teme. Autorul atacului din târgul de Crăciun de la Berlin e încă în libertate, înarmat, deosebit de periculos. A ucis 12 oameni şi a rănit 48. Autorităţile avertizează că pot urma alte atacuri şi lansează apeluri repetate la vigilenţă.

Germanii au mers să aprindă o lumânare la Poarta Brandenburd, simbol al Berlinului. De fiecare dată când a fost un atentat în Europa, în semn de solidaritate, acest monument a îmbrăcat culorile din ţara unde s-a comis atacul. Acum, culorile sunt ale Germaniei.

Slujba în memoria victimelor s-a desfăşurat chiar în Biserica din apropierea locului unde a avut loc atentatul: Biserica Împaratul Wilhelm, alt loc – simbol al Berlinului.

Nimeni nu garantează că nu vor urma alte atacuri. Suspectul de origine pakistaneză, arestat iniţial, a fost eliberat. Nu existau dovezi că bărbatul în vârstă de 23 de ani s-ar fi aflat în cabina camionului, în momentul atacului. A fost găsit acolo doar trupul şoferului polonez împuşcat. Autorul atentatului a pus cumva mâna pe camionul încărcat cu drugi de fier şi l-a folosit ca armă mortală: a intrat cu el în mulţimea adunată să se bucure de apropierea Crăciunului.

Atacatorul e în libertate, poate oricând să comită alte violenţe. Iar anchetatorii nu ştiu nici măcar dacă el a avut şi complici.