Prins după o urmărire pe străzile din Craiova

0
442
Ieri seară, echipajul format din poliţişti din cadrul Secţiei 2 Politie Craiova şi un poliţist de la grupa canină, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe  Calea Dunării, din Craiova, au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos şi care, la vederea autospecialei de poliţie, a mărit viteza de deplasare. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliţie în funcțiune, pe mai multe străzi din municipiu. Şoferul a fost prins, era băut şi nu avea nici permis de conducere a unui autovehicul.
Urmărirea s-a finalizat la intersecția străzilor “Arnota” – “Corcova”, din Craiova,  unde conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul în gardul unui imobil de pe strada Corcova, iar ulterior, pentru a-şi asigura scăparea, a escaladat gardul, fiind depistat însă imediat de poliţişti în curtea imobilului respectiv.
Astfel, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat de 37 de ani, din Craiova. Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, cel în cauză a refuzat atat testarea cu aparatul alcooltest cât şi recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiele. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.