În Trivale, Ştiinţa o luă la vale

0
623

După eşecul de la mare, a venit cel din Trivale pentru olteni. Ştiinţa a pierdut la Piteşti în primul rând pentru că Mihai Rotaru insistă de ani de zile să colecteze ciurucurile aruncate de Gigi Becali, Universitatea fiind, din acest punct de vedere, lada de gunoi a FCSB. Vînă şi Creţu sunt numai ultimele exemple în acest sens, fără să mai revenim la Qaka, Bălaşa, etc. La fel, deşi de mult timp nu are fundaş dreapta şi mijlocaş la închidere, Universitatea continuă să recurgă la compromisuri, la experimente, în loc să investească serios pentru a-şi acoperi posturile deficitare de multă vreme şi care au dus-o şi spre cataclismele Laci şi Tbilisi.

Creţu a ruinat meciul Ştiinţei în Trivale

Meciul de la Piteşti începuse cum trebuia, cu dominarea Ştiinţei, care a deschis scorul rapid, la o fază fixă obţinută şi finalizată de Roguljic. Croatul scosese cornerul şi tot el a apărut inopinat la prima bară pentru a devia centrarea lui Nistor, la o fază lucrată de olteni. Numai că meciul a fost răsturnat instant de Creţu, care a colectat două galbene până în minutul 12. “Varză”, “lent”, “Modest”, “Melc”, “Slab”, “Epavă”, “Puşcărie”, “Haotic”, “Petardă” erau numai câteva dintre “epitetele” fanilor pentru Creţu, la „sondajul” iniţiat săptămâna aceasta de cei din club, se pare, mândri nevoie mare de moldoveanul de 29 de ani azvârlit de Gigi Becali de la FCSB după câteva meciuri.

După eliminarea lui Creţu, alb-albaştrii au avut cumva impresia că pot păstra fragilul avantaj încă 80 de minute, îndesându-se în propriul careu. Infantili, juveţii au fost egalaţi până la pauză şi conduşi din debutul părţii secunde. În cele din urmă, au încasat „numai” trei goluri, fiindcă puteau să mai primească şi altele, din sarabanda de ocazii a piteştenilor. Reghe insistă cu Screciu ca fundaş central, în ciuda gafelor necontenite ale acestuia, cea mai recentă provocând al doilea gol al Argeşului. Gazdele au mai transformat un contraatac, în care s-au distrat cu bieţii apărători ai lui Reghecampf, pentru 3-1. În sfârşit, vinclul găsit cu stângul de Nistor a punctat la latura estetică, dar n-a putut obloji leziunile adânci suferite de Ştiinţa în Trivale.

Uitându-se prea mult la CFR, liderul detaşat, Universitatea Craiova riscă să iasă în curând din Top 6, ţinând de programul destul de complicat pe care-l are. Oltenii s-au distrat cu tiriplicii, dar când au avut opoziţie, carenţele au început să curgă. Reghecampf a anticipat asta, dar nu şi-a luat măsuri. Craiova confirmă încă o dată că nu are nici pe departe alură de pretendentă la titlu. Cel mai indicat e să se concentreze pe partida cu Filiaşiul şi pe păstrarea Cupei, fiindcă alte obiective n-are rost să-şi traseze în acest sezon.

FC Argeş -Universitatea Craiova 3-2

Au marcat: Fatai ’41, Arias ’49, Said ’79 / Roguljic ‘6, Nistor ‘81.

FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Dos Santos, Muşat (Arias ’32) – Meza Colli, Raynov – Işvan (Dumitru ‘90+4), Şerban (Viana ’32), Latovlevici – Fatai (Said ’46, Palic ‘86). Antrenor: Mihai Ianovschi.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 4 – Căpăţână 4 (Ivanov ’68) 5, Constantin 5, Screciu 3, Bancu 5 – Nistor 7, Creţu 1, Roguljic 6 (Baiaram ’56) 6 – Cîmpanu 5 (Vlădoiu ’46) 4, Koljic 5 (Markovic ’68) 5, Ivan 5. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaş roşu: Creţu ‘12

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş) 6.