O săptămână cu vânt și ploi, pentru craioveni

0
240
Vreme de toamnă rece în această săptămână, meteorologii anunțând că temperaturile încep să scadă de la o zi la alta. Craiovenii nu trebuie să-și uite acasă nici umbrelele pentru că va ploua în fiecare zi, iar la munte, pe creste, va fi vânt și lapoviță.  
Meteorologii vin cu vești bune pentru craioveni: în următoarele zile va fi vânt și va ploua, dar nu vor fi condiții de lapoviță. Față de zilele trecute, astăzi, joi, vremea va începe să se răcească și va fi închisă, informează specialiștii de la Centrul Meteorologic Regional Oltenia. „Pe arii extinse va ploua, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Local, în vestul și nordul regiunii, cantitățile de precipitații vor depăși 20 de litri pe metru pătrat, iar izolat vor fi 30-40 de litri pe metru pătrat”, a declarat Carmen Mănescu, meteorolog de serviciu în cadrul Centrului Meteorologic Oltenia.
Vremea începe să se răcească
Ploile vor fi însoțite, în aceste zile, și de vânt. Pentru astăzi, meteorologii spun că vântul va sufla slab până la moderat, „cu intensificări locale din sector estic, cu viteză la rafală în general de 45-55 de kilometri pe oră și la munte, mai ales pe creste, cu viteză la rafală de 70-80 kilometri pe oră”. Ploile și vântul vor influența și temperata care va fi mai scăzută față de zilele trecute. Potrivit specialiștilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 14 grade Celsius, iar minimele între 3 și 7 grade Celsius. 
Ploile vor fi prezente în fiecare zi
Vremea va continua să se răcească și vineri, devenind apropiată de normalul termic al datei calendaristice, în cea mai mare parte a regiunii. Meteorologii spun că și mâine cerul va fi acoperit de nori iar pe arii extinse va ploua. „Izolat, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. La munte, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări locale din sector estic, în sud-estul regiunii și, la munte, îndeosebi în cursul zilei”, a precizat Carmen Mănescu, meteorolog. Temperaturile maxime de vineri vor fi cuprinse între 5 și 9 grade Celsius, iar minimele între 0 și 4 grade Celsius, ceea ce înseamnă că va fi puțin mai frig decât joi.
Temperaturile încep să mai crească de sâmbătă
Sâmbătă și duminică, craiovenii vor avea parte de o vreme rece de toamnă, meteorologii caracterizând-o, totuși, ca fiind potrivită pentru această perioadă calendaristică a anului. „Vremea se menține apropiată de normalul termic al datei calendaristice, în cea mai mare parte a regiunii. Cerul va fi noros și, local, va ploua slab. La munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare”, a menționat meteorologul Carmen Mănescu. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 8 grade Celsius, iar minimele între 2 și 6 grade Celsius, adică puțin mai cald pe timpul nopții decât până acum.
O ușoară încălzire pe final de săptămână
Și duminică vremea se va menține aproape de normalul termic al datei calendaristice. Meteorologii spun că, în această zi, „cerul va fi noros și, pe arii restrânse, va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate în cursul zilei”. Față de zilele anterioare, ploile vor fi, așadar, mai puține. Sunt vești bune și în privința temperaturilor. Prognoza meteo spune că, în Craiova, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 6 și 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 3 și 7 grade Celsius, meteorologii subliind o ușoară încălzire a vremii pe final de săptămână.