Comisarul Crețu participă, alături de președintele Juncker, la Conferința anuală a regiunilor ultra-periferice

0
72

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se vor afla joi și vineri în Las Palmas, capitala insulei Grand Canaria (regiunea Insulelor Canare din Spania), cu ocazia Conferinței anuale a regiunilor ultra-periferice (nouă regiuni situate la mii de km de continentul european). Conferința se va desfășura în prezența Maiestății Sale Felipe VI, regele Spaniei.

Joi, 22 noiembrie, comisarul european Corina Crețu va lansa, împreună cu ministrul regional pentru politică teritorială, dezvoltare durabilă și securitate, dna Nieves Lady Barreto Hernández, grupul de lucru pentru gestionarea deșeurilor și va vizita, împreună cu ministrul regional pentru educație, dna Soledad Manzón Cabrera, proiectul centrului integrat de formare profesională de la Villa de Agüimes. Comisarul pentru politică regională va vizita platforma oceanică a Insulelor Canare PLOCAN și, mai apoi, alături de președintele Comisiei Europene, va participa la dineul oficial din cadrul Conferinței regiunilor ultra-periferice. De asemenea, comisarulCrețu se va întâlni cu președintele Insulei Saint-Martin, dl. Daniel Gibbs.

A doua zi, 23 noiembrie, președintele Jean-Claude Juncker va susține un discurs în sesiunea de deschidere a Conferinței anuale, care va putea fi urmărit în direct pe EbS. Comisarul pentru politică regională Corina Crețuva participa la prezentarea proiectului FORWARD și va susține un discurs în încheierea Conferinței anuale, acesta fiind urmat de o conferință de presă alături de președinții regiunilor ultra-periferice. La finalul vizitei, comisarul Crețu va avea întâlniri cu președintele guvernului Insulelor Canare și cu președintele guvernului Insulelor Azore.