“Hat-Trică”, din nou decisiv pentru “satelitul” Ştiinţei

0
1712

După ce a marcat în premieră pentru naţionala U20 a României, în victoria cu 2-0 contra Angliei U20, Atanas Trică a reuşit al treilea hat-trick din acest sezon pentru echipa a doua a Universităţii Craiova. Trică a fost decisiv pentru satelitul Ştiinţei, în meciul câştigat cu 4-3 contra Jiului Petroşani, cu o zi înaintea comemorării legendarului său bunic, Ilie Balaci, de la a cărui dispariţie au trecut 5 ani. În meciul din etapa a 9-a a seriei C7, “Hat-Trică” a punctat în minutele 16, 31 şi 61, iar David Sala a macat în minutul 70, oaspeţii replicând prin Ferhaoui (40) şi Istrate (84, 90). “Ati” a deschis scorul cu o lovitură de cap din 6 metri, la un corner, a dublat avantajul reluând de pe linia porţii o minge în urma unei acţiuni a lui Barbu şi a făcut tripla deviind pe colţul lung o centrare venită la prima bară. Atanas Trică a evoluat în două meciuri pentru prima echipă a Ştiinţei în acest sezon, în prima etapă de campionat, la Dinamo, şi în meciul din Cupa României, cu CS Tunari, de fiecare dată fiind titular şi înlocuit pe parcurs. Trică are 10 goluri pentru echipa a doua în cele 8 meciuri jucate, reuşind hat-trick-uri şi în victoriile cu Gilortul, scor 7-1, şi cu Voinţa Lupac, scor 5-1.

Antrenorul “satelitului” Ştiinţei, Ştefan Florescu a început cu: Goga – Gaşpar, Mitrache, Brăşfăleanu, Ene – Lăpădătescu, Sala, Tomşa – Bană, Trică, Barbu. Rezerve au fost: Glodean – Vancea, Neaţă, Domnu, Rădulescu, Stana, Cîrpici, Găină.

Universitatea Craiova II a câştigat două meciuri la rând cu scorul de 4-3 şi este pe locul 4, cu 15 puncte din 8 meciuri disputate, având o restanţă, contra lanternei roşii, CS Turceni. Pentru tinerii jucători ai Ştiinţei urmează returul din UEFA Youth League, cu Partizan Belgrad, miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00, în capitala Serbiei. Sârbii s-au impus în tur, pe “Ion Oblemenco”, scor 1-0. În această competiţie, Atanas Trică nu are drept de joc, deoarece a fost împrumutat în sezonul trecut la Steaua Bucureşti, iar regulamentul prevede ca jucătorii să aibă cel puţin doi ani din ultimii trei la clubul respectiv.