Sorin Grindeanu, pe șantierul Variantei de Ocolire, Târgu-Jiu

0
292

În urmă cu câteva zile, cotidianul regional Cuvântul Libertății a scris despre întârzierile înregistrate la contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei.

https://cvlpress.ro/17.10.2022/targu-jiu-lucrarile-la-varianta-ocolitare-amanate-cu-aproape-un-an/

Articolul a fost preluat și de Asociația “Viitor pentru Oltenia” și s-a încercat pe toate căile să se afle direct de la Ministerul Transporturilor, respectiv, CNAIR și DRDP Craiova, care este mai exact situația. În felul acesta s-a tras un semnal de alarmă că proiectul ce trebuia finalizat în luna august  2022, are mari probleme.

Astfel, semnalul tras de ziarul Cuvântul Libertății a avut ecou. Ieri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a deplasat alături de directorul DRDP Craiova, Cosmin Călin, pe șantierul centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Lungime acestei centuri este de 19,99 km. Așa cum am menționat și noi în articolul din 17 octombrie a.c, din păcate, stadiul fizic al lucrărilor, este de doar 45,35%, asta în condițiile actuala firmă a preluat șantierul la un stadiu de 40%. “Ce pot să vă spun este că în ultima perioadă, după ședințele desfășurate atât pe șantier cât și la sediul beneficiarului, mobilizarea antreprenorului a crescut semnificativ. În această perioadă efectuează lucrări de așternere asfalt, primele două straturi, montare grinzi la poduri, umpluturi rampe poduri, lucrări de terasamente, relocare utilități. Este bine și când mai scrie presa și când se mai interesează asociațiile pentru că se face o presiune și atunci se mișcă lucrurile”, ne-a precizat Cosmin Călin, directorul DRDP Craiova.