Ilie Balaci, comemorat de Ştiinţa, la 4 ani de la dispariţie

0
374

Universitatea Craiova l-a comemorat astăzi, la patru ani de la dispariţie, pe optarul său de legendă, Ilie Balaci. O delegaţie compusă din foşti colegi ai „Minunii Blonde” a fost prezentă la cimitirul Sineasca, unde se odihneşte gloria Ştiinţei. Sorin Cârţu, Aurică Beldeanu, Radion Cămătaru, Nicolae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gabriel Boldici şi Emil Săndoi au aprins lumânări şi au depus coroane de flori la mormântul fostului lor coleg. De asemenea, o grupă de juniori de la academia Universităţii Craiova a depus o coroană de flori şi au aprins candele la pictura murală din centrul oraşului, care-l înfăţişează pe marele fotbalist.

„Mi-a fost coleg, mi-a fost prieten, eram un grup foarte unit, nu numai eu am avut privilegiul de a juca alături de el. Eu vin lunar aici, pentru că am şi rude înmormântate aici, dar şi pe Costică Ştefănescu şi Zoli Crişan care sunt aici. I-am simţit absenţa în aceşti patru ani, noi aveam nevoie de el, Universitatea Craiova avea nevoie de Ilie, de sfaturile sale” a spus Sorin Cârţu.

„Nici nu-ţi dai seama când trece timpul. Eram antrenor la FC Argeş şi aveam meci la Constanţa şi am aflat dimineaţa vestea tragică, nu mi-a venit să cred, păcat că a plecat aşa de repede dintre noi. Am avut mare respect pentru el, iar el fost foarte apropiat de jucătorii tineri, nu numai de mine, ci şi de Gică Popescu, de Pavel Badea, de Dănuţ Bica, a încercat mereu să ne ajute, nu a certat pe nimeni. Sunt convins că veghează de acolo de sus asupra noastră, nu-mi vine să cred că au trecut deja patru ani” a spus Emil Săndoi.

Ilie Balaci s-a stins din viaţă la 62 de ani, în urma unui infarct miocardic acut. Strada pe care se află stadionul „Ion Oblemenco” poartă numele optarului de legendă al Craiovei Maxima, la fel şi baza de cantonament a Universităţii Craiova, din Lunca Jiului.