Toate contestaţiile la proba scrisă a concursului pentru managerii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din Dolj – respinse

0
506

S-au afişat rezultatele finale, la Dolj, după evaluarea contestaţiilor depuse de candidaţi în urma susţinerii probei scrise a concursului pentru posturile de director şi director – adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar . Nu este nicio surpriză, toate contestaţiile au fost respinse. Era aproape imposibil să fie un alt deznodământ, ţinând cont că examenul s-a desfăşurat “tip grilă”.

S-au afişat rezultatele finale ale probei scrise la concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământul preuniversitar. În Dolj au fost înscrişi 378 de candidaţi, pe cele 191 de posturi de director şi 66 de director – adjunct. S-au înregistrat 16 absenţe, cinci dintre cei care au lipsit, din motive medicale, urmând să susţină proba scrisă pe 28 octombrie, într-o sesiune specială. Au fost înregistrate 30 de contestaţii, dar finalitatea lor era previzibilă: niciuna admisă. La reevaluarea fiecărei lucrări s-a admis prezenţa candidatului care a contestat, activitatea fiind monitorizată audio – video. În cazul contestării diferenţelor de notare între membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, preşedintele acesteia a reevaluat testul în prezenţa contestatarului, acordând nota finală. “În perioada 21 – 27 octombrie, cei admişi vor depune opţiunile pentru şcolile unde doresc să fie manageri, iar în zilele de 28 şi 29 octombrie se vor desfăşura solicitările de desemnare a membrilor comisiei de interviu, din partea consiliilor profesorale, autorităţilor locale, companiilor economice şi instituţiilor de învăţământ superior. În intervalul 1 – 10 noiembrie se constituie comisiile pentru proba de interviu, pe 12 noiembrie va fi afişat graficul, iar în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie va avea loc proba respectivă”, a precizat prof. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean. Candidaţii care au fost înscrişi au preferat, în majoritate, să-şi anonimizeze identitatea, dar unii dintre ai şi-au depus candidatura cu numele clar. S-au înregistrat, suntem convinşi, multe surprize, dar dintre cei care şi-au declarat identitatea, suspriza cea mai mare a venit din partea Lelioarei Nicola, fost inspector general la Dolj, care a picat proba scrisă.