Mulţescu: „Va fi mai greu cu Mediaşul decât cu Dinamo”

0
38

craiovaAntrenorul Universităţii spune că echipa lui Pustai se apără foarte bine, dar că alb-albaştrii vor păstra stilul ofensiv şi vor juca la victorie

Gaz Metan Mediaş şi Universitatea Craiova se întâlnesc mâine, de la ora 18, în ultima etapă a turului sezonului regulat al Ligii I. Antrenorul Ştiinţei, Gigi Mulţescu, spune că le-a atras atenţia jucătorilor săi în privinţa meciului de la Mediaş, considerându-l mai greu decât cel câştigat acasă cu Dinamo, deoarece echipa lui Pustai se apără foarte bine şi contraatacă periculos, iar dovada nu este doar victoria recentă pe terenul Stelei. Şi în aceste condiţii însă, tehnicianul a menţionat că echipa va păstra stilul ofensiv şi va juca la victorie. „Nu avem timp să savurăm victoria cu Dinamo, le-am spus jucătorilor că meciul de la Mediaş e mai greu decât cel cu Dinamo. Gazul are o apărare greu de depăşit, care se apropie de perfecţiune, s-a văzut şi în meciul cu Steaua, iar acasă este şi mai puternică, are câţiva jucători rapizi pe atac, care crează mari probleme. Noi abordăm meciul ca şi pe toate celelalte, vom juca pe atac şi vom încerca să câştigăm” a spus Mulţescu. Acesta a adăugat că pentru echipa sa este un avantaj absenţa lui Creţu, jucătorul care a avut o prestaţie suspectată la meciul cu Steaua: „Este un jucător bun, puternic şi cu viteză”.

Antrenorul Universităţii a vorbit din nou despre ameninţările primite de la suporterii Craiovei înainte de derby-ul cu Dinamo: „Unii au spus că a fost cam melodramatică afirmaţia mea. Eu am vrut să subliniez că am fost sub o presiune enormă, am o mare experienţă, dar emulaţia şi presiunea simţite în oraş înaintea meciului cu Dinamo au fost incredibile. Oriunde te duceai, lumea îţi spune că trebuie să joci bine şi să baţi Dinamo şi apoi o să ai o viaţă frumoasă la Craiova. Culmea e că la două zile după meci m-am întâlnit într-un supermarket cu un dinamovist care mi-a reproşat că tocmai pe Dinamo m-am găsit să-i bat. I-am spus să vorbească mai încet, că pe la Craiova dinamoviştii nu sunt deloc agreaţi, m-am şi mirat că există dinamovişti pe aici” a spus Mulţescu.

Madson lipseşte o lună de zile

Tehnicianul regretă accidentarea lui Madson, care a suferit o ruptură musculară în meciul cu Dinamo şi va absenta circa o lună de zile de la antrenamente. Chiar şi în aceste condiţii, Mateiu nu va reveni la prima echipă, fiind în continuare pedepsit „pentru indisciplină”: „Madson este o pierdere grea, un jucător important, în condiţiile subţirimii lotului, al programului încărcat din perioada următoare şi al timpului nefavorabil, care solicită jucătorii şi pot apărea mai uşor accidentări”.

Mulţescu nu a fost mulţumit de modul cum s-au prezentat jucătorii de la echipa a doua, care au pierdut derby-ul doljean cu Filiaşiul, dar l-a remarcat pe atacantul Alex Popescu, pe care-l va chema în curând la prima echipă.

Gigi Mulţescu le-a răspuns celor care-i reproşau că-l foloseşte pe Briceag ca fundaş dreapta, în condiţiile în care jucătorul este stângaci, folosind un exemplu din Craiova Maxima: „Unele critici au fost justificate, dar tocmai la Craiova, care a avut cel mai bun fundaş stânga de picior drept din fotbalul românesc, pe Ungureanu, să mi se reproşeze asta?! Folosirea lui acolo are şi avantaje şi dezavantaje, dar eu sunt mulţumit de el”.

Despre meciul de la Mediaş, Marius Briceag a declarat: „Va fi un joc foarte dificil, Gaz Metan este o echipă foarte bună, care se apără bine şi posedă jucători de viteză în atac. Nu am făcut nimic dacă nu dublăm succesul cu Dinamo cu un rezultat pozitiv la Mediaş”.