Poliţistul local şi militarul acuzaţi de şantaj, condamnaţi la închisoare cu suspendare

2
339

Poliţistul local Adrian Maryus Bălăşoiu şi caporalul Cristian Ionel Dionisie, angajat al unei unităţi militare din Craiova, ambii în vârstă de 37 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de şantaj, fiind condamnaţi la un an şi 6 luni, respectiv un an şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost judecaţi pentru că l-au ameninţat pe administratorul unei societăţi comerciale din Craiova că-l omoară în bătaie dacă nu le dă suma de 5.000 de lei, care ar fi trebuit să ajungă la o cunoştinţă a celor doi, în contul unor lucrări efectuate pentru partea vătămată. Administratorul i-a denunţat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cei doi au fost prinşi în flagrant, în incinta hipermaket-ului „Real”, în timp ce primeau 1.500 de lei. Sentinţa poate fi atacată cu recurs atât de inculpaţi, cât şi de procurori.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au finalizat, la sfârşitul săptămânii trecute, procesul în care Adrian Maryus Bălăşoiu, angajat al Poliţiei Locale Craiova şi caporalul Cristian Irinel Dionisie, militar angajat la una din unităţile din municipiu, ambii în vârstă de 37 de ani, au fost judecaţi pentru şantaj. În sentinţa pronunţată joi, 17 octombrie a.c., judecătorii i-au găsit vinovaţi pe cei doi bărbaţi şi i-au condamnat la pedepse cu suspendare, hotărârea fiind pronunţată cu aplicarea prevederilor vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, ceea ce înseamnă că inculpaţii au recunoscut comiterea faptelor.

Astfel, Adrian Marius Bălăşoiu a primit 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, iar Dionisie a primit o pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 8 luni. Instanţa le-a scăzut perioada reţinerii şi arestării preventive din pedepse şi i-a obligat la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 1.100 lei pe Bălăşoiu şi 2.000 de lei pe Dionisie. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Prinşi în flagrant în parcare la Real

Reamintim că Adrian Maryus Bălăşoiu, angajat al Poliţiei Locale Craiova, şi caporalul Cristian Irinel Dionisie, militar angajat la una din unităţile din municipiu, au fost prinşi în urma unui flagrant organizat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în urmă cu un an, pe 15 octombrie 2012, în parcarea hipermarket-ului „Real” din Craiova, în timp ce primeau 1.500 de lei, reprezentând prima tranşă dintr-un total de 5.000 de lei la un bărbat care depusese plângere că este şantajat de cei doi.

Anchetatorii reţineau în sarcina lor faptul că, de la sfârşitul lunii septembrie şi până la mijlocul lui octombrie 2012 „au ameninţat cu vătămarea integrităţii corporale partea vătămată P. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, pentru a o constrâge să le dea o sumă de bani”, după cum au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au instrumentat cauza. Mai exact, Marius Pavelescu, administrator al SC Gimar Conrep SRL, firmă ce se ocupă cu termoizolaţii, s-a prezentat la Parchet şi le-a declarat  procurorilor că Bălăşoiu şi Dionisie l-au ameninţat în repetate rânduri că îl taie sau îl bagă în spital dacă nu le dă 5.000 de lei, reprezentând o datorie pe care Pavelescu ar fi avut-o către un prieten de-al lor, care efectuase o lucrare pentru firma sa şi nu îşi primise banii.

Se pare că lucrarea fusese făcută conform înţelegerii, Pavelescu ar fi încasat contravaloarea, aproximativ 7.000 de lei, din care trebuia să oprească TVA-ul şi un comision, însă nu i-a mai dat cunoştinţei lui Bălăşoiu şi Dionisie cei aproximativ 5.000 de lei, aşa cum bătuseră palma iniţial. Pavelescu i-a înregistrat pe cei doi bărbaţi în timp ce-l ameninţau şi i-a reclamat la Parchet, declarând în faţa oamenilor legii că nu avea nici o cale legală de a scoate din încasări suma cu pricina pentru a o remite celor doi.

După realizarea flagrantului, Adrian Maryus Bălăşoiu şi Cristian Irinel Dionisie au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au fost audiaţi, procurorul de caz dispunând reţinerea lor pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de şantaj, însă n-au stat după gratii decât până pe 14 noiembrie 2012, când au fost eliberaţi.

2 COMENTARII

  1. Dar pe incopententul de ILIE VASILE cand il prindeti “in flagrant” cand injura ca la usa cortului cetatenii orasului?
    Poate domnul Mateescu le da un “test de profesionalism” lichelelor din subordine pentru a se convinge de capabilitatea si nesimtirea acestora.
    Apropo domnul AGENT COMUNITAR ati invatat denumirea strazilor orasului din banii caruia sunteti platit ca sa va exprimati ca un adevarat BIRJAR cu cetatenii sai si sa ii ameninatati la tot pasul?
    Din pacate sunteti mult prea mic si prost pregatit ca sa va puneti in aplicare amenintarile.
    Poate la urmatoarele REMANIERI COMUNITARE, “domnul” VASILE ILIE VA FI PUS SI EL PE LISTA DE PLECARE ca oricum este o adevarata rusine pentru acest oras.

Comments are closed.