Craiova se inspiră din experienţa Marsiliei

1
394

Primăria Craiova organizează, pe 26 şi 27 octombrie, când aveau loc fostele Zile ale municipiului, Festivalul „Iancu Jiancu”. Ca și Festivalul

Lia Olguța Vasilescu

„Mihai Viteazul”, și acest spectacol se va desfășura pe hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, de la ora 19.00. A doua zi, duminică, pe 27 octombrie, cu începere de la ora 20.00, în Piața „Mihai Viteazul” va concerta trupa „Phoenix”.

Festivalul „Iancu Jianu” este al treilea spectacol de stradă, pe temă istorică, pe care municipalitatea craioveană îl organizează în acest an, și acesta înscriindu-se în programul acțiunilor derulate pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană, în 2021.

Săptămâna trecută, o delegație condusă de primarul Lia Olguța Vasilescu, din care au făcut parte Vlad Drăgulescu – președintele Asociației „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”, şi vicepreşedinţii acesteia, Antoniu Zamfir, Lucian Dindirică, Ionuţ Pîrvulescu, ca şi regizorul Rareş Zaharia, s-a aflat la Marsilia, pentru a discuta cu autoritățile locale despre festivitățile pe care le-au desfășurat în anii trecuți, cunoscut fiind faptul că Marsilia și orașul Kosice din Slavacia dețin, chiar în acest an, titlul de Capitală Culturală Europeană.

Întâlnirea a fost facilitată de Consulul României la Marsilia, Gabriel Stănescu, şi directorul economic al Consulatului, Gigel Bratiloveanu. În cadrul vizitei s-au purtat discuţii cu primarul Marsiliei, Jean-Claude Gaudin, cu viceprimarii oraşului, dar şi cu oameni de afaceri dispuşi să investească în Craiova.

1 COMENTARIU

  1. …”TARA ARDE SI PRIMARIA SE PIAPTANA (puteti citi si …PRIMARITA SE PLIMBA !!!) am terminat cu lautarii si am inceput cu …spectaco;e de strada….

Comments are closed.