Craiova, victorie smulsă din nămolul de la Motru

0
71

 Minerul Motru – CS Universitatea Craiova 0-1

A marcat: Ljubinkovic ’72.

Stadion: „Minerul”, spectatori: 1.000.

Minerul Motru: D. Popescu 7 – Traşcă 5, Dicu – cpt. 6, David 6, Neacşu 5 (66 Stoenac) 5 – Stanciu 5, Şoo 6, Hanu 6 (74 Ştefan) 5, Speroni 6 – Unguru 5 (81 C. Laurenţiu), Răduca 6. Antrenor: Ştefan Stoenac.

CS Universitatea Craiova: Brac 7 – Ljubinkovic 8, Scarlat 7, Pătraşcu (10 Vişan Creţu) 6, I. Stancu 6 – Ad. Ionescu 8, Pleşan – cpt. 7 (79 Precup) – Dragu 5 (53 Gorovei) 6, Dragalina 6, Ganea 7 – Curelea 7. Antrenor: Ovidiu Stângă.

Arbitri: Dorin Voina (Reşiţa) 4 –  Alexandru Vodă (Alba Iulia) 7 şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) 7.

 

Alb-albaştrii au obţinut al treilea succes consecutiv de la venirea lui Ovidiu Stângă

Primul meci jucat la matineu de CS Universitatea, la „ora etapei”, nu se prefigura drept unul de succes. Vedeta Ferfelea declarase forfait din cauza unei răceli puternice, terenul de la Motru arăta ca o mlaştină, gazdele au ratat ocazia meciului în minutul 5, Stângă a fost forţat la prima schimbare după 10 minute, iar la faultul clar în careu asupra lui Pleşan, arbitrul n-a avut reacţie. Toate problemele s-au rezolvat însă pe parcurs pentru alb-albaştri. Brac a avut reflex la şutul inaugural al lui Răduca, portarul sârb fiind la al treilea meci consecutiv în care nu primeşte gol şi îşi salvează echipa. Pătraşcu a fost făcut KO de un „miner” şi fiindcă nu mai vedea cu un ochi l-a lăsat pe Ljubinkovic stoper, Vişan „Bănel” Creţu intrând pe dreapta. Ambii ochi i-a închis şi centralul Voina, atunci când Pleşan a fost doborât evident în careul motrenilor, inclusiv aceştia oprindu-se, resemnaţi cu penalitatea care trebuia acordată. În prima parte, Craiova a fost periculoasă prin incursiunile lui Ganea şi mingile protejate de Curelea, din care au ieşit doar două ocazii, nu şi goluri. În partea secundă, terenul s-a fleoşcăit de tot, iar la unele faze jucătorii păreau din momentele „watts”. Craiova a forţat o oarecare construcţie, dar era evident că golul putea veni doar din fază fixă. L-a dat Ljubinkovic, cu capul, la centrarea lui Dragalina, dintr-un corner executat iniţial scurt. Până la final s-a patinat spectaculos între careuri, iar CS Universitatea ajunge la a treia victorie consecutivă, din tot atâtea meciuri cu Ovidiu Stângă, şi îşi egalează la puncte rivala locală.

Stângă, recidivă la Motru după 8 ani

La final, toţi alb-albaştrii s-au declarat nemulţumiţi de starea terenului, care solicita efort maxim şi a provocat crampe musculare. Doar Ovidiu Stângă a consimţit că natura şi bugetele modeste ale unor echipe nu permit condiţii mai bune. „Asta este trebuie să ne adaptăm la orice teren şi la orice adversar. Sincer, după terenul prost şi modul cum am început, nu mă aşteptam să câştigăm, dar pe parcurs am căpătat încredere şi am avut şi puţin noroc” a spus tehnicianul CSU. În urmă cu 8 ani, tot în Liga a II-a, pe acelaşi teren nămolos, FC Universitatea, cu Stângă antrenor-jucător, câştiga cu 2-1, goluri Bornescu, din penalty şi Andrei Ionescu. Şi apropo de „Micul Balaci”, tizul acestuia, Adrian, a fost printre remarcaţii partidei, datorită efortului şi aportului în ambele faze, acolo unde terenul era mai greu.

Pleşan, căpitan şi şef de galerie

Terenul dificil l-a răpus pe Mihăiţă Pleşan înainte de final, cu zece minute fiind înlocuit din cauza crampelor musculare, ultimele două „alunecări” prin nămol fiindu-i „fatale”. Pleşan, care a purtat şi banderola la Motru, fiind „uns” căpitan de echipă, avea oricum restanţe la capitolul condiţie fizică de când a venit în Bănie, lucrând mult pentru a recupera. Pleşan a cedat banderola şi a primit fularul, fiindcă starea fizică nu l-a împedicat să meargă după schimbare în mijlocul galeriei, scandând alături de cei 100 de fani alb-albaştri, restul coechipierilor urmându-l la finalul jocului. „A fost un teren foarte greu, dar este bine că ne-am îndeplinit obiectivul. Ne acomodăm din mers cu terenurile din liga a doua. Nu mă interesează celelalte rezultate, atât timp cât Craiova câştigă mereu, pot să facă şi celelalte ce vor. Ne aşteptam la un meci mai uşor, dar având în vedere cum a fost terenul pe noi ne-a dezavantajat, pentru că nu am putut să ne facem jocul de pase, a trebuit să jucăm mult pe vârf“ a spus Pleşan.