„Prinţul Broască” al Teatrului „Colibri”, premiat la Festivalul „Puck” de la Cluj-Napoca!

0
337

După ce a „hoinărit” pe la nu mai puțin de patru festivaluri din țară, „Prințul Broască” al Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” s-a întors acasă. Dar nu cu mâna goală, ci cu două premii! La cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional al teatrelor de păpuşi şi marionete „Puck”, organizat de Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, în perioada 14-18 octombrie, spectacolul a obținut Premiul pentru cea mai bună interpretare – acordat actriței Adriana Ioncu și Premiul pentru cea mai bună scenografie, care a revenit artistei Stefanka Kiuvlieva. „Prințul Broască” a urcat pe scenă alături de spectacole din Italia Ungaria, Republica Moldova și, desigur, România – de unde au participat teatre din nu mai puțin de 17 orașe.

„Prințul Broască” – a cărui premieră a avut loc în februarie 2013 – îi are în distribuție pe actorii Oana Stancu, Alis Ianoş, Adriana Ioncu şi Cosmin Dolea. Scenariul îi aparține lui Veselin Boidev, după povestea Fraţilor Grimm, iar regia este semnată de Todor Valov, cel care a făcut şi selecţia muzicală din opera lui Mozart, amândoi din Bulgaria, ca, de altfel, și scenografa Stefka Kiuvlieva. Tripleta de realizatori bulgari este completată de alta, de constructori de păpuşi: Peter Cekunov, Ganka Kirilova, Aurelia Sadovska.

„O poveste despre importanţa, responsabilitatea şi consecinţele promisiunilor personale, un spectacol amuzant, vivace, comic, în stilul operei bufe, totul acompaniat de muzica clasică şi vitală a lui W. A. Mozart”, sublinia, la premieră, regizorul Todor Valov, care a mai pus în scenă, la Craiova, spectacolele „Răţuşca cea urâtă” și „Fata babei şi fata moşneagului”.

Turneul național al „Prinţului Broască” a mai inclus Festivalul de vară „Teatru, stradă şi copil” – ediția a II-a, organizat de Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti (14-15 septembrie), reprezentații pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timişoara (21-23 septembrie), Festivalul Internaţional „Poveşti” – ediţia a VIII-a, organizat de Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia (2-6 octombrie).

Pe scena celei de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional al teatrelor de păpuşi şi marionete „Puck” de la Cluj-Napoca, „Prințul Broască” a urcat alături de spectacole din Italia Ungaria, Republica Moldova și, desigur, România (Teatrul de Animație „Țăndărică” București, Teatrul „Luceafărul” Iași, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” Tg. Mureș, Teatrul de Păpuși „Gulliver” Galați, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu, Teatrul pentru Copii „Arlechino” Brașov, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara ș.a.).