Mulţescu: „E meci de 6 puncte cu Voluntariul”

0
96

FC Voluntari – Universitatea Craiova

Voluntari, stadion: „Anghel Iordănescu”, ora 17

FC Voluntari:  Bornescu – Filipov, Balaur, Maftei, Acsinte – Tăbăcariu, Popadiuc –  Cernat, Marinescu, Ivanovici – Ad. Bălan. Antrenor: Florin Marin. Rezerve: Balauru – Al. Coman, Spahija, Căpăţână, Cazan, Novac, Lungu.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Madson – Ivan, Băluţă, Bancu, Nuno Rocha – Măzărache. Antrenor: Gheorghe Mulţescu. Rezerve: L. Popescu – Dumitraş, Popov, Manea, Gustavo, Zlatinski, Rambe.

2După semieşecul cu Chiajna, Universitatea întâlneşte astăzi cealaltă formaţie ilfoveană din Liga I, FC Voluntari

Programat iniţial să se dispute la pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti, de la ora 20.30, când şi prahovenii ar fi fost poate interesaţi de un meci de Liga I, măcar din nostalgie, duelul Craiovei cu Voluntariul se dispută în cele din urmă în Ilfov, la o oră accesibilă mai mult păstorilor din împrejurimile arenei care poartă numele selecţionerului de la Euro. Pentru Craiova se anunţă o perioadă complicată dacă nu câştigă azi, fiindcă va ieşi din Top 6 şi are apoi trei meciuri dificile, cu Botoşaniul acasă şi derby-urile cu Steaua şi Dinamo.

Antrenorul Gigi Mulţescu apreciază că echipa sa va avea un meci extrem de dificil astăzi, deoarece gazdele evoluează foarte bine pe teren propriu, marcând multe goluri. Mulţescu o consideră pe FC Voluntari o pretendentă la play-off, care posedă jucători decisivi precum Cernat, Ivanovici şi Marinescu. „Este o deplasare grea, pe terenul unei echipe care se luptă pentru play-off şi care joacă foarte bine acasă, marcând multe goluri. Este foarte important să câştigăm la Voluntari şi să trecem peste semieşecul de acasă cu Chiajna. Trebuie să avem încredere în noi şi precizie la finalizare. Voluntariul s-a schimbat de când am antrenat eu acolo, a adus jucători care pot face diferenţa, precum: Cernat, Marinescu sau Ivanovici, sunt puternici în ofensivă, deşi au şi ei nişte probleme în apărare. Este posibil să fac nişte schimbări în echipă, sunt unii jucători obosiţi, iar alţii nu au dat randamentul aşteptat” a declarat Mulţescu.

Tehnicianul Craiovei spune că nu l-a folosit în ultima vreme pe Alex Mateiu fiindcă acesta şi-a negociat transferul la altă echipă, însă acesta a picat şi jucătorul se pregăteşte în continuare în Bănie. „Mateiu a avut o ofertă, dar nu mai e valabilă, acum se pregăteşte foarte bine alături de noi” a precizat antrenorul.

Dintre jucătorii veniţi în vară, Mulţescu spune că este mulţumit de randamentul lui Gustavo în puţinele minute în care l-a utilizat pe acesta, însă nu şi de cel al lui Rambe. „E adevărat că la alte echipe debutează jucători cu goluri, şi eu aştept mai multe de la noii-veniţi, mai ales de la Rambe, care nu şi-a folosit calităţile aşa cum ne aşteptam. Totuşi, Gustavo a jucat bine la fiecare apariţie, are capacitatea de a construi”.

Măzărache: „Vreau să marchez meci de meci”

Golgheterul la zi al Craiovei, Simon Măzărache, vrea să nu rămână mult timp la cota 4, iar când va ajunge la 10-12 reuşite speră să fie luat în calcul pentru lotul naţional. „Îmi doresc să marchez meci de meci, să ajut echipa să câştige. La naţională nu mă gândesc acum, alţi colegi ai mei o pot face, dar dacă trec de 10-12 goluri atunci pot spera, fiecare jucător se apucă de fotbal cu gândul de a juca pentru ţara sa. La Voluntari avem un meci extrem de greu, întâlnim una dintre echipele bune ale campionatului în special pe teren propriu. Au jucători care pot face diferenţa. Sper să venim însă cu un rezultat bun, mai ales că am pierdut două puncte acasă cu Chiajna”.

Veteranii fac legea la ilfoveni

Ce nu a reuşit cu Concordia Chiajna pe „Extensiv”, Universitatea speră să obţină pe terenul celeilalte echipe ilfovene din Liga I, unde s-a impus de fiecare dată în sezonul trecut, 2-1 în sezonul regulat şi 2-0 în play-out. Gazdele au pe bancă un tehnician cu mare experienţă, Florin Marin, şi pe teren veterani precum Cernat, Maftei, Marinescu sau Bornescu, determinanţi în rezultatele pozitive de până acum: 4-0 la Chiajna, 4-2 cu Botoşani, 1-1 la Astra, 0-0 cu Pandurii şi 4-1 cu Timişoara. Ultimul meci al trupei ilfovene a fost unul care a contrazis parcursul bun, un 0-5 în Gruia. Mulţescu a antrenat anul trecut Voluntariul, cu care a reuşit să şi câştige în Bănie, Briceag fiind titular atunci pentru formaţia ilfoveană, unde era împrumutat. În ultima dispută directă, Bancu şi Rocha au adus victoria alb-albaştrilor, chiar dacă moldoveanul Calancea a făcut un meci mare în poarta gazdelor, dar şi Laurenţiu Popescu a răspuns, apărând un penalty, pe final.

Un punct de atracţie al meciului este şi duelul antrenorilor, cel dintre Florin Marin (438 jocuri în Liga 1) şi Gigi Mulţescu (266 jocuri în Liga 1), care s-au mai întâlnit pe prima scenă de cinci ori, de trei ori s-a impus Mulţescu, o dată Florin Marin, iar un joc s-a terminat la egalitate.