Antonie Solomon, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

0
332

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, ieri, recursul fostului primar al Craiovei şi actual parlamentar PP-DD, Antonie Solomon, împotriva sentinţei prin care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, fiind acuzat că a primit şpagă pentru emiterea autorizaţiei de construcţie pentru hypermarketul PIC. În aceste condiţii, Solomon trebuie să execute restul de pedeapsă care îi mai rămâne după ce se scade perioada arestării preventive. După gratii va ajunge şi Cornel Penescu, condamnat tot la 3 ani de închisoare în acelaşi dosar. Decizia de ieri a ÎCCJ este definitivă, Solomon urmând să fie ridicat de poliţişti.

Antonie Solomon

Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, ieri, recursurile declarate de Antonie Solomon şi ceilalţi inculpaţi, dar şi de procurorii DNA, împotriva sentinţei pronunţate pe 11 iulie a.c. tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul şpăgii de la „PIC”. În aceste condiţii, toţi cei patru inculpaţi au rămas cu pedepsele primite pe fond: Antonie Solomon a primit 3 ani de închisoare cu executare,  Cornel Penescu tot 3 ani de închisoare, Gheorghiţa Pieca a primit 1 an cu suspendare, iar Dragoş George Stancu 1 an şi 6 luni cu suspendare.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită 50.000 de euro de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova. Mai precis, pentru emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hipermarketul PIC din Craiova, precum şi pentru a înlesni emiterea unei aprobări privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat respectivul hipermarket, încălcând astfel legea.

Cornel Penescu

Pe 19 martie 2010, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe Solomon pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie. Împreună cu Antonie Solomon, care a fost arestat preventiv în perioada 3 martie – 8 septembrie 2010, procurorii i-au trimis în judecată şi pe Cornel Penescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoş George Stancu, acuzat de dare de mită.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în momentul în care se va emite mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Antonie Solomon, acesta va fi ridicat şi introdus în arest, urmând să fie transferat în penitenciarul decis de instanţă. Din pedeapsa primită se va scădea cea petrecută de Solomon în spatele gratiilor, în arest preventiv.