Solomon şi Dincă au intrat în opoziţie

2
263

De când viceprimarul Mărinică Dincă şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Craiova din partea PDL şi a primit la pachet şi şefia PDL Craiova, înlocuindu-l pe Antonie Solomon, se pare că atmosfera s-a cam stricat în Primărie. Faptul că cei doi colegi nu se mai înţeleg s-a putut vedea chiar ieri când primarul şi viceprimarul s-au aflat la aceeaşi masă, dar au strâns din dinţi ca să nu se certe. Culmea, cei doi şi-au împărţit replici referitoare la ideea de a lucra în echipă.

Primarul Antonie Solomon şi viceprimarul Mărinică Dincă s-au întâlnit ieri la prezidiul unei şedinţe extraordinare a CLM Craiova. Dacă până acum despre relaţia tensionată a celor doi se vorbea doar pe la colţuri, de această dată lucrurile au fost date pe faţă. Mănuşa a fost aruncată de viceprimarul Mărinică Dincă. De obicei tăcut în prezenţa lui Solomon, Dincă a luat acum iniţiativa, şi-a lăudat colegii cu care a lucrat în timpul cât a lipsit primarul şi a sfârşit prin a se oferi să lucreze chiar el mai mult timp la proiectele europene pentru a le grăbi implementarea. «În măsura în care domnul primar va simţi nevoia să aibă o echipă, aşa cum spune dumnealui, şi nu o singură persoană, voi fi alături de cei de la proiecte şi programe şi îi voi sprijini pentru că încă mai sunt lucruri de pus la punct, din punct de vedere tehnic. Şi, cu siguranţă, voi face tot ceea ce pot ca aceste proiecte să meargă cu şi mai mare viteză de acum înainte. Dar asta în măsura în care va crede, fie domnul primar, fie consiliul local, că eu pot să fac faţă unor asemenea provocări», a spus Dincă.

Probleme în echipă

Simţindu-se atins, mai cu seamă că, în urmă cu câteva zile, într-o conferinţă de presă la partid, şeful PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu îl acuzase de furt intelectual în privinţa proiectelor europene, Solomon a spus că el a fost dintotdeauna un om de echipă, dar că, de fapt, problema lui Dincă e una politică. «Eu cred în echipă, dar într-o echipă adevărată. Nu cred în oameni care vor să blocheze dezvoltarea urbanistică a Craiovei din nu ştiu ce motive politice. Nici partea stângă, nici partea dreaptă nu au drept să blocheze această dezvoltare. De aceea sunt convis că dumneavoastră vă depărtaţi de zona politică şi veţi vota în cunoştinţă de cauză aceste proiecte, ca să aveţi satisfacţia că atunci când veţi încheia mandatul de consilier, de primar, de viceprimar, aţi făcut ceva pentru oraşul acesta. Asta este dorinţa mea. Bătălia politică să o lăsăm deoparte şi până atunci să muncim aşa cum am făcut-o până acum», a spus Solomon, recunoscând că vremurile sunt, de acum, mai colorate politic. «Eu însumi trec printr-o perioadă în care mă simt mai uşurat, încă nu nu sunt nici aşa, nici aşa, cine ştie ce va fi. Oricum viaţa e complicată în politică».

Antonie Solomon

Solomon: «Dincă face show»

Subtil, Dincă i-a sugerat apoi primarului că vorbeşte despre echipă, dar nu ştie, în realitate, să o facă. «Eu, în ideea de echipă, m-am oferit să lucrez în continuare cu colegii de la programe, să oferim craiovenilor proiectele acestea puse în operă cât mai repede. Din punct de vedere politic nu există absolut nici un fel de problemă». Convins că Dincă face, de fapt, «un mic show în faţa presei ca să ne arogăm nişte merite care cred că, într-o poporţie de numai câteva sute, ne aparţin», Solomon a strâns din dinţi şi i-a promis viceprimarului că îi va da ocazia să muncească atât cât pofteşte la proiectele europene. «Domnul Dincă o să aibă ce să muncească, o să se ocupe de proiecte europene. Îi promit asta». Perseverent, vicele a şi venit cu o propunere legată de centrul vechi ai Craiovei, despre reabilitarea căruia se vorbeşte acum. Ieri, acesta a lansat propunerea ca bazarul Craiovei, care a fost scos din cărţi, să nu fie totuşi lăsat în paragină şi să se încerce reabilitarea cu fonduri locale, iar aceşti bani să fie atribuiţi cât mai repede, la prima rectificare bugetară.

Marinică Dincă

Tudor Florentin: «Rezolvaţi-vă problema la partid»

Schimbul de replici şi încleştatul fălcilor nu a trecut neobservat în rândul colegilor consilieri. Social-democratul Tudor Florentin le-a cerut celor doi edili să-şi tempereze pornirile şi să-şi păstreze răfuielile pentru altădată, când vor avea posibilitatea să se exprime într-un cadru adecvat. «Aş dori ca dezbaterile să fie punctuale, pe probleme tehnice, probleme cu care se confruntă cetăţenii municipiului Craiova. Iar dacă până acum, în fiecare şedinţă, vă exprimaţi dorinţa ca, în cadrul Consiliului Local Municipal Craiova, să nu se facă politică, acelaşi lucru vă solicităm şi noi acum. Problemele pe care le aveţi între dumneavoastră şi problemele politice să le rezolvaţi la sediul partidului sau în altă parte, unde credeţi dumneavoastră de cuviinţă, iar aici să fim o echipă», a cerut Tudor Florentin. Numai că apelul acestuia la ordine a fost urmat de a doua rundă de replici. În confruntarea finală, Solomon a ţinut să puncteze faptul că, în Primărie, cel puţin, el este şeful, «voi conduce aşa cum ştiu eu această Primărie». Ca să-l contrazică, Marinică Dincă a ţinut să aibă, totuşi, ultimul cuvânt şi l-a avertizat pe Solomon că are dreptul să muncească mai mult fără ca acest lucru să fie interpretat politic.

 

2 COMENTARII

  1. Lasa-l pe Dinca sa munceasca ca stie mult mai bine decat toti din primarie ce se intampla la aceste proiecte. Este un om tanar care poate dezvolta Craiova. Sa speram ca razboiul politic dintre el si Solomon nu o sa afecteze cetatenii orasului. Dar la cum il stiu eu pe Solomon…

  2. Sa nu uitam ca noua infatisare a Craiovei, de oras modern, ii apartine primarului Solomon. A muncit mult, si-a dat osteneala cu proiecte mari, a supravegheat lucrarile indeaproape, oare nu se vede peste tot initiativa lui? Si pe rauvoitori ar trebui sa-i oblige constiinta sa recunoasca.

Comments are closed.