Valori de trafic, la Calafat, la frontieră

0
226

 În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin P.T.F.Calafat, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 800 camioane, 1.500 autoturisme și 6.000 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară,  pentru  aproximativ 1.200 camioane,1.000 autoturisme și 3.500de persoane.

La momentul actual, controlul se efectuează în prezent pe câte oarteră de circulație, destinatăturismelor,atât pe sensul de intrare, cât șipe sensul de ieșire din țară. Media timpului de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare in țară,estecât mai apropiată de valorile normale.

Pentru autocamioane,traficul prin P.T.F.Calafat se desfăşoară pe câte cinci artere de control,pe sensul de intrare,respectiv patru artere de controlpe sensul de ieșire din țară. Timpii de așteptare înregistrați pentru efectuarea formalităților de frontierăse datorează fluxului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzitîntr-un timp foarte scurt în P.T.F. Calafat.

Suplimentare de personal, la PTF Calafat

La nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlu ldocumentelor de călătorie.

“Pentru a preîntâmpina supraaglomerarea P.T.F. Calafat, facem următoarele recomandări persoanelor care doresc să tranziteze prin acest punct de trecere a frontierei:

  • Consultați aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţieipolitiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Această aplicație ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute;
  • Reamintim că la granița cu Bulgaria sunt operaționale 10 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează:
  • pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Dobromir și P.T.F. Lipniț
  • pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi
  • pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu,
  • pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea,
  • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat”, menţionează, într-un comunicat de presă, STPF Calafat.

.