Lara Fabian, spectacol-eveniment al Operei Române Craiova! Peste 4.000 de bilete au fost puse în vânzare

0
497
„Momente muzicale și coregrafice, proiecții și invitați-surpriză” se vor regăsi în spectacolul-eveniment din 17 noiembrie 2019, de la Sala Polivalentă Craiova, care o are invitată pe celebra artistă Lara Fabian și care va încheia cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, organizat de Opera Română Craiova. Anunțul a fost făcut, ieri, de managerul instituției, Antoniu Zamfir, în cadrul unei conferințe de presă, în care a dat asigurări că „Lara Fabian va fi cu siguranță la Craiova”, în prezent fiind semnat „un contract ferm, extrem de serios” cu impresarul artistei. Precizarea se impunea în contextul în care în spațiul public, odată cu anunțarea evenimentului, au apărut comentarii și nemulțumiri exprimate de cei cărora nici până astăzi nu le-au fost returnați banii pentru biletele achiziționate la cele două concerte ale Larei Fabian anulate, din 11 decembrie 2016 și 3 octombrie 2017. „Opera Română Craiova nu a avut nici o legătură cu acele concerte ratate!”, a subliniat Antoniu Zamfir. Peste 4.000 de biletele pentru spectacolul-eveniment din 17 noiembrie 2019 au fost puse în vânzare: în funcție de cele șase categorii de locuri, acestea au prețuri cuprinse între 39 și 159 lei până la data de 30 septembrie a.c. și între 49 și 179 lei după 1 octombrie a.c.
Opera Română Craiova va deschide stagiunea 2019-2010 cu Festivalul Internațional „Elena Teodorini”, organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Municipal Craiova. Cea de-a XVI-a ediție se va desfășura între 12 octombrie și 17 noiembrie 2019 și va oferi iubitorilor muzicii evenimente susținute pe scene de spectacol din Craiova și Râmni Vâlcea. „În prezent se lucrează la program. Când va fi definitivat, asta însemnând inclusiv contracte semnate cu teatrele și artiștii invitați, îl vom face public”, a precizat Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova.
Festivalul se va încheia cu spectacolul-eveniment „Pop Opera” susținut de Lara Fabian, aflată în această perioadă într-un nou turneu mondial, „50 World Tour”. „Turneul celebrează cei 50 de ani ai Larei Fabial, iar spectacolul acesta îi va celebra cei peste 30 de ani de carieră, concentrată în 14 albume cu succes internațional”, precizează organizatorii. Noul său album, în limba franceză, intitulat „Papillon”, a fost lansat pe 8 februarie 2019 și include „piese definite de emoția și căldura hit-urilor care au consacrat-o”.
„Opera craioveană nu a avut nici o legătură cu acele concerte ratate”
După două tentative eșuate de a concerta în fața publicului craiovean, Lara Fabian pare-se că va urca, totuși, pe scena Sălii Polivalente din Craiova. A dat asigurări managerul Antoniu Zamfir, adăugând că negocierile cu impresarul artistei „au fost îngreunate de aceste spectacole ratate”, referindu-se la cele din 2016 și 2017. „La momentul negocierii, am întâmpinat ceva dificultăți pentru faptul că au existat, cu doi-trei ani în urmă, două concerte promovate, cu bilete vândute, dar neorganizate. Vreau să vă asigur că, în acest moment, între noi și reprezentantul artistei există un contract ferm, extrem de serios și sută la sută acest spectacol va fi prezentat publicului craiovean. Totodată, precizez că Opera Română Craiova nu a avut nici o implicare în cele două concerte anunțate și neorganizate. În spațiul public au apărut solicitări de acces la spectacolul din 17 noiembrie 2019 în baza biletelor cumpărate atunci, pentru care banii nu au fost nici azi returnați de organizatori. Însă, repet, Opera craioveană nu a avut nici o legătură cu acele concerte ratate, drept pentru care accesul nu se va putea face pe baza acelor bilete”, a precizat Antoniu Zamfir.
Într-un duet inedit cu renumitul tenor român Bogdan Mihai
Întrebat de ce s-a dorit prezența artistei Lara Fabian la Craiova, în cadrul Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, acesta a menționat că „este o voce care a cochetat și cochetează inclusiv cu muzica de operă”, adăugând că «pe lângă hiturile „Je t’aime” și „Je suis malade”, pe care le va cânta acompaniată la pian, va interpreta, în stil pop, și două arii de operă, în acompaniamentul orchestrei conduse de dirijorul Dumitru Cârciumaru». Spectacolul va cuprinde momente muzicale și coregrafice, proiecții și invitați-surpriză. Pe scena craioveană, Lara Fabian va face un duet inedit cu renumitul tenor român Bogdan Mihai, ale cărui calități muzicale i-au deschis porțile marilor teatre de operă din lume, între care Dubai Opera House, Teatrul Bolshoi din Moscova ori Teatrul Champs Elysees din Paris. Spectacolul de la Craiova va fi urmat de două concerte, în 18 și 19 noiembrie 2019, pe care Lara Fabian a anunțat că le va susține la Sala Palatului din București.
Onorariul pe care artista îl va primi rămâne confidențial
În cadrul conferinței de presă de ieri, managerul Antoniu Zamfir a mai spus că Lara Fabian „a avut cerințele pe care le are un artist de notorietatea dânsei” și că aceasta va veni la Craiova împreună cu întreg staff-ul, inclusiv cu pianistul și formația care o acompaniază. Cât privește onorariul pe care artista îl va primi pentru spectacolul de la Sala Polivalentă, acesta a precizat că suma este confidențială. „Pretențiile sale financiare le depășesc cu mult pe cele ale unui artist de operă cu care suntem obișnuiți. Bugetul Operei Române Craiova a permis însă semnarea acestui contract, nu a fost nevoie să solicităm buget suplimentar sau să apelăm la sponsori. Îmi este imposibil să vă spun suma, deoarece există o clauză de confidențialitate, pentru opinia publică, impusă strict de managerul artistei. Majoritatea marilor cântăreți o impun…”, a mai spus Antoniu Zamfir.
Aproximativ 4.400 de bilete au fost puse în vânzare pentru spectacolul-eveniment „Pop Opera”, după cum a anunțat conducerea Operei Române Craiova. Acestea pot fi cumpărate de pe platforma eventim.ro, de pe platforma online de bilete a instituției și de la agenția din strada „Mihai Viteazul” nr. 7. În perioada 19 august – 30 septembrie 2019, biletele vor fi disponibile la următoarele categorii și prețuri: Premium – 159 lei, VIP 1 – 119 lei, VIP 2 – 109 lei, Categoria I – 59 lei, Categoria II – 49 lei, Categoria III – 39 lei. Din 1 octombrie, vor putea fi achiziționate: Premium – 179 lei, VIP 1 – 139 lei, VIP 2 – 119 lei, Categoria I – 69 lei, Categoria II – 59 lei, Categoria III – 49 lei.