La prima probă a Bacalaureatului, sesiunea de toamnă: Un absenteism foarte mare

0
337

Astăzi, (n.r. – ieri) s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, cea la Limba şi literatura română, cuprinsă în programul prezentat de Ministerul Educaţiei Naţionale.  În judeţul Dolj s-a constatat un absenteism foarte mare, dar, din fericire, nu au fost semnalate fapte de fraudă în timpul susţinerii probei.  Emoţia candidaţilor a fost potrivită, dar nu a depăşit limitele normalului.

Am luat, ieri, contact cu ceea ce se întîmplă în cazul unui examen foarte important, în speţă, BACAUREATUL. Este vorba de „Maturitate”, de acolo înainte fiind vorba de destinul fiecăruia. La unul dintre Centrele de Examen, de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, s-a ieşit cu zâmbetul pe buze, dar nu ştim dacă este unul serios sau de circumstanţă. „Cred ca  fost O.K, şi mă aştept la o notă undeva la 6,50, fiind singura probă pe care trebuie să o trec. Chiar nu ştiu unde voi merge, dar îmi doresc să plec din Craiova, iar opţiunea de  acum este spre Academia de Studii Economice din Bucureşti . Sunt convins că va fi bine”, ne-a spus  Mihnea Teodorescu, fost elev al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Atât el cât şi colegii lui au spus că au avut parte de subiecte de nivel mediu, care nu le pot pune foarte multe dificultăţi în rezolvare.

„Vom continua evaluarea”

Dar, mai multe date se pot scoate la iveală din partea celor implicaţi direct. „Pentru această sesiune, în Doljau fost înscrişi 1.328 de candidaţi, 802 fiind din seria curentă. În urma centralizării datelor, după susţinerea probei de Limba şi literatura română, s-au înscris 618 de candidaţi, dar am avut 133 de absenţi. Au fost şi 210 de candidaţi care şi-au echivalat proba. Ţin să remarc, încă o dată, că numai pregătirea zilnică poate duce la rezultate. În acest proces sunt cuprinşi mai mulţi factori: profesori, părinţi, prieteni. În ceea ce priveşte rezultatele obţinute de către elevi, da la mai multe intituţii, care se prezintă cu date foarte slabe, vom continua evaluarea şi, după încheierea acesteia, vom adopta măsurile care trebuie luate”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.