Bilanţul victimelor exploziei de la o nuntă din Turcia a crescut la 50 de morţi

0
93

turciaBilanţul provizoriu al victimelor atentatului cu bombă comis sâmbătă seară la o nuntă în Gaziantep, în sudul Turciei, aproape de frontiera siriană, a crescut la 50 de morţi, a anunţat duminică biroul guvernatorului local, citat de AFP.

Bilanţul precedent era de 30 de morţi şi 94 de răniţi. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că acest atac a fost comis ‘probabil’ de gruparea jihadistă Statului Islamic.

‘Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferenţă între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetăţeni, comisă de FETO (reţeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumeşte FETO – Organizaţia Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă – n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE – n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forţelor de securitate (…) şi atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh”, menţionează şeful statului turc într-un comunicat.