Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, amânată de Baroul Dolj

1
385

Consiliul Baroului Dolj a comunicat, ieri, că a amânat pentru 24 septembrie soluţionarea cererii formulate de fostul şef al DIICOT, Alina Bica, prin care a solicitat înscrierea în tabloul de avocaţi definitivi cu drept de exercitare a profesiei şi înregistrarea cabinetului individual de avocatură. Alina Bica, aflată în prezent sub control judiciar, este judecată pentru fapte de corupţie pentru că ar fi aprobat despăgubiri supraevaluate  când era membră în comisia ANRP.

În comunicatul postat ieri pe site-ul instituţiei, reprezentanţii Baroului Dolj au anunţat că au amânat soluţionarea cererii fostei şefe a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, de înscriere pe Tabloul avocaţilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei: “Consiliul Baroului Dolj, întrunit în şedinţa din data de 20 august 2015, a hotărât amânarea soluţionării cererii formulate de doamna Bica Alina- Mihaela, prin care solicită în scrierea pe Tabloul avocaţilor definitive cu drept de exercitare a profesiei, pentru şedinţa din data de 24 septembrie 2015, în vederea completării dosarului cu actele necesare”, se arată într-un comunicat al Baroului Dolj.

Alina Bica a spus, joi, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat cererea sa de ridicare a măsurii controlului judiciar, că aşteaptă decizia Consiliului Baroului Dolj, precizând că trebuie să lucreze, pentru că nu are alte surse de venituri. Fosta şefă a DIICOT a fost primită în Baroul Dolj prin decizia 137 din 10 februarie 2011 a Consiliului Baroului Dolj, având calitatea de avocat, dar fără a exercita profesia de avocat. Bica a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din mai 2013 până în noiembrie 2014, când a demisionat din funcţie. Ea a fost magistrate din 1996, fiind suspendată, în 16 decembrie 2014, din funcţia de procurer al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, măsura fiind luată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale în judecată.

În dosarul “Bica 13 , fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În dosarul „Bica 2”, trimis în instanţă în februarie 2015, tot de DNA, fosta şefă a DIICOT este acuzată de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte).

1 COMENTARIU

  1. orice problema ,privind magistratura romana,este cu interes divers.Corect este ca orice persoana inculpata intro fapta si sunt probe si dovezi ,se da verdictul final;orice persoana pt promovare s-au alte propuneri se da o decizie imediata…La romani se amana continu pt a vedea care da spaga mai multa si care are spate acoperit de alte puteri,lege nu exista la romani…….

Comments are closed.