UCV în Shanghai Ranking, domeniul Matematică

0
515
Universitatea din Craiova a fost inclusă în Shanghai Ranking for Academic Subjects 2022, în  domeniul Matematică.
Shanghai Ranking (https://www.shanghairanking.com/rankings/gras/2022/RS0101) este un clasament internaţional ce ierarhizează primele 500 de universităţi din lume în funcţie de performanţa ştiinţifică. Acest clasament a căpătat o notorietate internaţională, devenind cel mai important instrument de referinţă în ierarhizarea universităţilor din întreaga lume, inclusiv pentru Comisia Europeană.
Este primul domeniu al Universităţii din Craiova care intră în cel mai important top al universităţilor din întreaga lume, cu peste 5.000 de universităţi luate în considerare. Doar două alte universităţi din Romania au domeniul Matematică sunt clasate în acest top.
Includerea  UCV în acest clasament este recunoașterea eforturilor unui grup reprezentativ de matematicieni, dintre care se remarcă domnul Prof. univ. dr. Vicențiu Rădulescu de la Facultatea de Ştiințe, Departamentul de Matematică. Profesorul univ. dr. Vicențiu Rădulescu apare în prestigioasa listă Highly Cited Researchers, realizată de Clarivate Analytics. Lista conține cercetători cu performanțe excepționale, demonstrate prin realizarea unor articole științifice ce se situează anual, prin citări, în top 1% din fiecare domeniu.