Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică, la ceas de sărbătoare

0
581

Absolvenţii Facultăţii Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială a Universităţii din Craiova, promoţia 2012, şi-au primit, ieri, diplomele de absolvire, atât pentru studiile de Licenţă, cât şi pentru Master. Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Departamentului de Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie.

“Este pentru a 13-a oară când îi sărbătorim pe absolvenţii Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică, fie că au terminat studiile de Licenţă, fie pe cele de Master. Pe parcursul tuturor anilor de studiu ne-am dat silinţa să le dăm tot ce avem noi mai bun, atât ca formare profesională, cât şi pentru partea de formare ca oameni. Este un eveniment important pentru noi toţi, dar în special pentru ei, pentru studenţi, care au venit încă de dimineaţă, cu emoţii, şi aşteaptă să îşi primească diplomele de absolvire”, a declarat profesorul inginer Mihaela Popescu, şeful departamentului de Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială.

Mihaela Popescu

După ce au făcut turul de adio pe drumul “împlinirii şi suferinţei”, cei 123 de absolvenţi şi-au primit diplomele de absolvire în cadrul unei ceremonii oficiale care s-a desfăşurat în Aula „Constantin Belea”. Majoritatea studenţilor care au finalizat studiile de Licenţă spun că vor continua cu Masterul, unii în ţară, iar alţii care au avut şanse mai mari vor pleca în străinătate. “Toată lumea spune că este o facultate mai mult pentru băieţi, dar la acest profil, Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie, am fost destul de multe fete, pentru că este foarte interesant şi ne poate asigura viitorul profesional. Au fost patru ani de studii frumoşi, a trebuit să şi învăţăm din greu, dar rezultatul este pe măsură. Voi continua studiile de Master, dar, din fericire, nu în ţară, voi pleca în Belgia”, a spus Mădălina, absolventă a Facultăţii de Inginerie Electrică.

Marian Ciontu, decanul Facultăţii De Inginerie Electrică: “De astăzi sunteţi nişte persoane importante, aţi terminat o facultate de prestigiu care vă va ajuta să vă găsiţi drumul în viaţă. Această etapă nu s-a încheiat, vă sfătuiesc să ţineţi legătura cu noi, cadrele didactice, dar şi cu foştii colegi, pentru că o să vă ajutăm de fiecare dată în pregătirea dumneavoastră profesională. La nivelul Universităţii există o asociaţie a foştilor absolvenţi din Craiova, unde vă puteţi înscrie pentru o mai bună comunicare”.