Euro 2024: Olanda – Franţa, derby-ul zilei

0
366

Trei meciuri din etapa a doua a grupelor avem azi la Europeanul din Germania. De la ora 16, în grupa E, cea a României, se dispută partida Slovacia – Ucraina, la Dusseldorf, cu englezul Michael Oliver la centru. Pentru noi ar fi convenabil un succes al slovacilor, care au deja 3 puncte, după succesul cu Belgia.

De la ora 19, în grupa D, se dispută, la Leipzig, Polonia – Austria, echipe care au pierdut în etapa inaugurală, contra Olandei, respectiv Franţei. După ce a lipsit în duelul cu “Portocala mecanică”, Lewandowski îşi va face debutul la acest turneu final.

De la ora 22, tot în grupa D, avem unul dintre cele mai atractive dueluri din faza grupelor, derby-ul Olanda – Franţa. Lui Mbappe i-a fost confecţionată o mască de protecţie specială, care-i confirmă porecla “Donatello”, dar starul francez ar putea fi menajat după accidentarea la nas din partida cu Austria. Franţa şi Olanda s-au întâlnit şi în preliminarii, “cocoşii” impunându-se de fiecare dată: 2-1 şi 4-0. Va arbitra englezul Anthony Taylor.