Jocuri pe care să le încerci în vacanță

0
599

Pentru mulți oameni vara echivalează cu perioada vacanței, prilej cu care merg la mare, la munte ori să exploreze un oraș. Iar dacă îți dorești și o activitate relaxantă și distractivă pe care să o încerci în timpul liber, iată cinci propuneri de jocuri.

Recomandările sunt următoarele:

1. Rummy – De decenii bune este unul dintre cele mai populare jocuri de societate din România. E ideal să îl joci la întâlnirile cu cei dragi. Numărul participanților este 2-4. În setul de rummy vei găsi 104 piese, cu numere de la 1 la 13, în patru culori. Două piese sunt considerate Jolly. Tot în acest set vei găsi și patru table de joc din lemn, pe care le vei folosi. Va trebui ulterior să încerci să alcătuiești suite și formații cu toate piesele disponibile pe tabla de joc și să ieși câștigător din Rummy.

2. Table – Un alt joc care are o tradiție de decenii bune în România, chiar dacă se crede că are o istorie de aproximativ 5 mii de ani. Este un joc relaxant, distractiv, pe care îl poți juca împotriva unui prieten ori a unei rude. Regulile jocului de table sunt foarte simple, nu există timpi morți și mereu va trebui să iei o decizie și să speri că ai noroc atunci când arunci cu zarul. Iar dacă nu ai cu cine să joci în mediul clasic, din fericire dezvoltările tehnologice au dus și la apariția unei versiuni de table online. Aceasta poate fi accesată pe cazinoul NetBet, unde ai posibilitatea să întâlnești alți oameni din toate colțurile țării, ceea ce este un mare avantaj deoarece nu te vei duela cu un soft. Experiența este autentică, iar mizele sunt accesibile pentru toate buzunarele, într-o interfață plăcută și sigură.

3. Monopoly – Foarte probabil, mulți români au în locuințele lor un set de Monopoly, acesta fiind unul dintre cele mai interesante jocuri de societate. Poate fi jucat în cel puțin două persoane, dar e recomandat ca numărul participanților să fie mai mare. Monopoly are reguli simple, iar fiecare jucător va avansa în funcție de numărul care este decis de zaruri. Jucătorii au posibilitatea să facă diverse achiziții imobiliare precum case și hoteluri. Scopul este să câștigi și să îți bagi adversarii în faliment. Jocul are o istorie de aproape 100 de ani, fiind inventat în SUA, în 1935, într-un moment în care țara se afla într-o recesiune economică puternică, un mare eveniment al acelor vremuri. A fost creat de frații Darrow din Pensylvania, cei care tocmai rămăseseră fără loc de munca. Până în prezent, Monopoly a fost jucat de peste 500 de milioane de oameni, iar peste 200 de milioane de jocuri au fost vândute.

4. Război – Dacă ai un pachet de cărți prin casă, te poți juca oricând Război. Vei avea nevoie de toate cele 52 de cărți, care vor fi împărțite jucătorilor. La fiecare rundă, participanții vor lua cartea de sus din propriul teanc și o vor pune cu fața în sus. Câștigător în fiecare rundă iese cel care are cartea cea mai mare. În schimb, dacă doi jucători au aceeași carte începe Războiul. Fiecare jucător va trebui să pună cu fața în sus numărul de cărți care a declanșat războiul. Câștigător va fi cel care va avea ultima carte cu cea mai mare valoare. La final, câștigător va fi cel care va lua toate cărțile.

5. ȘepticăRegulile jocului de Șeptică sunt destul de simple. Dacă se practică în doi sau trei jucători, fiecare va fi pentru el. Dacă sunt mai mulți, se poate juca pe echipe. Se utilizează doar cărțile de la 7 în sus și așii. Fiecare jucător primește 4 cărți, iar la finalul unei runde se vor adaugă cărți noi. Câștigător va fi cel care are cei mai mulți ași sau decari.