Un nou succes internaţional al echipei de fotbal a IPJ Dolj, pe acordurile imnului “Oltenia, eterna Terra Nova”

0
391
În perioada 16 – 20 iunie 2021, la Oradea, s-a desfășurat Turneul Internațional de minifotbal CUPA LOTUS, ajuns la a XVI-a ediție, organizat sub egida I.P.A. – Sectia Romana (International Police Association).  Desi competitia s-a desfasurat sub motto-ul ”  I.P.A. – SERVO PER AMIKEKO, (servicii prin prietenie)”, iar atmosfera a fost una de apropiere şi înţelegere între toţi participanţii, pe terenul de fotbal orgoliile şi ambiţia de  a învinge campioana en-titre şi deţinătoarea  trofeului,  echipa IPA – Regiunea 1 Dolj (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj), au dus la înfruntări aprige, iar jucatorii au luat cât se poate de în serios această competiţie. Echipa din Dolj a fost, din nou, câştigătoare. 
 
După trei jocuri foarte echilibrate, încheiate cu scorurile de 0 – 0; 1 – 0 , respectiv, 2 – 0, echipa doljeană a reusit să câştige grupa în care a fost repartizată, cu un total de 7 puncte.  În “sferturile de finală” , adeversari au fost cei de la echipa IPA – Regiunea 1 Mehedinţi (IPJ Mehedinţi), de care s-a trecut cu scorul de 2 – 0. În semifinale, a fost  cel mai greu meci din competitie, cu echipa IPA – Regiunea 3 Galati (ISUJ Galati), rezultatul, după cele doua reprize, fiind egal 0 – 0. Cu o mobilizare extraordinară din partea fotbaliştilor doljeni, s-a câştigat meciul meciul în “prelungiri”, cu regula “golului de aur”, cu 1 – 0.  ” În marea finală, i – am infruntat pe cei de la IPA – Regiunea 2 Bihor (Politia de Fontieră Bihor), care, initial, ne-au surprins printr-un gol marcat rapid, din penalty. Dând dovadă de o tărie de caracter, specifică marilor campioni, şi de o valoare fotbalistică certă, echipa noastră a întors rezultatul şi am reusit să câstigăm finala, cu scorul de 2 – 1. Mentionmm faptul că titlul de golgeter al turneului a fost câştigat de agent șef Popescu Victoraş, cu  şapte reușite, component al echipei noastre. 
Deasemenea, deşi toţi jucatorii echipei noastre au dat totul pentru acest succes, trebuie să remarcam contribuţia deosebită pe care a avut-o portarul echipei noastre, agent principal Sălceanu Ionuţ Cristian, care a fost remarcat de toţi cei prezenţi ca fiind cel mai valoros goalkeeper din competiţie, cu numai un gol primit (şi acela din penalty), dar, având în vedere spiritul de prietenie în care s-a desfăşurat turneul, titlul de cel mai bun portar i-a fost acordat unui alt participant.  Toată această desfăşurare a evenimentelor a făcut ca, la festivitatea de premiere, refrenul “Oltenia Eterna Terra Nova” să răsune din nou în Ardeal!  Reamintim faptul că, în perioada 02 – 04 iunie a.c., echipa IPA – Regiunea 1 Dolj (IPJ Dolj), a câştigat Turneul International de fotbal desfăşurat la Burgas, în Bulgaria, învingând în finală, cu scorul de 6 – 1, echipa IPA – Regiunea 1 Olsztyn, din Polonia”, precizează reprezentanţii IPJ Dolj.