Stadionul, prima grijă a mandatului pentru Mihail Genoiu

0
205

pagina unuPrimarul ales al Craiovei, Mihail Genoiu, îşi va lua în primire mandatul cel mai probabil de săptămâna viitoare. Partea bună este că, având în vedere funcţiile anterioare, de viceprimar şi primar interimar, noul edil va putea trece peste formalităţile de început de mandat şi va intra direct în pâine. Trei la număr sunt proiectele de care se va ocupa de cum se va instala, din nou, la primărie, însă unul este capital: construcţia noului stadion din Bănie.

Din câte se pare, vineri, pe 23 iunie, va fi validat rezultatul alegerilor locale parţiale la Craiova, în urma cărora candidatul PSD, Mihail Genoiu, a ieşit învingător, obţinând un număr de 19.798 de voturi din partea craiovenilor (42,79%), la mare distanţă de candidatul opoziţiei, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea – 7.512 voturi (16,24%).

După validarea rezultatului alegerilor de către instanţă, se vor putea parcurge paşii următori – emiterea de către prefect a Ordinului de validare a mandatului, apoi o şedinţă a Consiliului Local Municipal Craiova în care să se ia act de această validare şi abia după aceea Mihail Genoiu îşi poate lua în primire atribuţiile de primar. Trebuie precizat faptul că, fiind vorba de alegeri locale parţiale cauzate de demisia fostului primar, nu s-a votat şi pentru un nou consiliu, astfel că se păstrează vechea componenţă care a fost votată la scrutinul din 5 iunie 2016: PSD – 17 mandate, PNL – 6 mandate, ALDE – 2 mandate şi PMP (prin absorbţia UNPR) – 2 mandate.

„Intru direct în pâine!”

stadion 1Fiind ales prin vot direct, de această dată Mihail Genoiu va depune jurământul în noua sa calitate de primar. Într-o emisiune la postul de televiziune Oltenia 3TV, ieri seară, proaspătul edil al Craiovei a declarat că prima zi de mandat nu va deosebită pentru el. Fiind deja obişnuit cu această postură, cu atribuţiile şi cu funcţionarii din primărie, va trece direct la treabă, luând lucrurile de acolo de unde le-a lăsat. „Nu va fi ca o minune peste noapte pentru că eu am considerat ca şi cum aş fi fost într-un concediu mai prelungit. Pe 19 mai, când m-am retras, am lăsat lucrurile într-un anumit stadiu, cu anumite termene la fiecare. În plus, fiecare funcţionar ştie ce a avut de făcut în această perioadă. Ceilalţi doi colegi ai mei, Adrian Cosman şi Sorin Manda (n.r. – viceprimar al Craiovei, respectiv administrator public al municipiului), au avut atribuţiile împărţite şi au ştiut foarte clar ce au de făcut. Deci intru direct în pâine, nu trebuie să mă prezint la funcţionari, să ne cunoaştem. Ne ştim deja şi asta cred că este un avantaj pentru oraş şi pentru bunul mers al lucrurilor, pentru că nu se mai pierde timpul cu formalităţile şi trecem direct la muncă”, a declarat Mihail Genoiu.

Water Park şi Spitalul Filantropia îşi aşteaptă recepţiile

stadion 3Pe agenda noului primar se găsesc trei investiţii pe care le va urmări cu prioritate, dintre care două aflate în faza de recepţie şi celălalt în stare avansată de realizare. „Vine vara, cu perioada de vacanţe, şi multă lume pleacă în concedii, se subţiază aparatul primarului şi tocmai de aceea ele trebuie finalizate. Mă refer la Water Park şi Spitalul Filantropia, două proiecte în stadiu foarte avansate şi unde lucrurile trebuie să se finalizeze”. În privinţa recepţiilor, noul primar al Craiovei a precizat faptul că reprezentanţii comisiei nu vor fi grăbiţi astfel că preluarea lucrărilor se va face în termenii cei mai buni. „Întotdeauna la recepţii am avut o atitudine total diferită: nu am mai solicitat nimănui să se grăbească. Nu am solicitat comisiei decât să fie foarte exigentă şi să verifice absolut tot ceea ce este de verificat. Şi să considere că ceea ce nu constată ei la recepţie li se va putea imputa după aceea. Tocmai de aceea, dacă lucrările sunt în fază de recepţie, eu garantez că nu le voi urgenta cu absolut nimic, dar vreau să am certitudinea că aceste recepţii au început, că constructorii şi-au terminat lucrările şi comisia îşi face datoria”.

Autorităţile caută o formă de administrare pentru noul stadion

genoiu
Mihail Genoiu

Cel de-al treilea proiect care va fi monitorizat chiar din primele zile ale mandatului este construcţia noului stadion. Mihail Genoiu a spus că a efectuat recent o vizită pe şantier, împreună cu fostul edil, Lia Olguţa Vasilescu, şi nici unul dintre ei nu a fost mulţumit de cât au mai avansat lucrurile. „Aştept să fiu investit ca să am o calitate şi să intru în amănunt, să văd ce se întâmplă acolo”. Noul primar al Craiovei a mai spus că primul lucru pe care îl va face legat de stadion este să decidă, împreună cu specialiştii şi funcţionarii, care va fi modalitatea de administrare a complexului sportiv. „Gazonul trebuie să îl administreze cineva, mai sunt tribunele, hotelul, restaurantul, foarte multe lucruri de care trebuie să se ocupe cineva. Şi asta este obligaţia mea să îl administrez. Partea de construcţie este mai mult a CNI, putem să intervenim şi noi să dăm nişte telefoane, dar nu avem o relaţie directă, nu suntem angajatorul lor ca la Water Park. Însă partea de administrare este chiar problema noastră”. „Să sperăm, totuşi, că în toamna aceasta îl inaugurăm. O să facem un fel de dezbatere privind inaugurarea”, a menţionat Mihail Genoiu.