Amenzi de peste 170.000 lei după raziile din week-end

0
230

Poliţiştii doljeni au organizat mai multe razii, în acest week-end prelungit, atât în pieţe, pentru combaterea actelor ilicite din domeniul comercializării legumelor şi fructelor, dar şi în baruri, pe linia drepturilor de proprietate intelectuală şi respectării prevederilor legale în domeniul alimentaţiei publice. În total, pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat amenzi de peste 170.000 lei.

politia controlConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al M.A.D.R. şi specialişti din cadrul DSVSA Dolj, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul Sărbătorii Rusaliilor, au organizat o acţiune în municipiul Craiova, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor”.

În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au verificat aproape 30 de agenţi economici, persoane fizice şi juridice, precum şi 11 unităţi de alimentaţie publică. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 124.500 lei. În plus, oamenii legii au confiscat şi aproape 5 tone legume şi fructe, în valoare de peste 13 000 lei.

Astfel, în urma controlului efectuat în Piaţa Chiriac din Craiova, poliţiştii au constatat că reprezentanţii unui agent economic deţineau cantitatea de 600 kg legume fructe, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. „Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 600 kg legume fructe, în valoare de  900 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de provenienţă”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune în judeţul Dolj, pe linia drepturilor de proprietate intelectuală şi respectării prevederilor legale în domeniul alimentaţiei publice.  Oamenii legii au verificat 16 societăţi şi 8 unităţi de alimentaţie publică, iar în urma controalelor au întocmit două dosare penale şi au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.000 lei. Totodată, poliţiştii au confiscat aproape 2.000 lei şi au indisponibilizat mărfuri în valoare de peste 23.000 lei. În cadrul controlului efectuat în comuna Bucovăţ, poliţiştii au constatat că reprezentanţii unui agent economic nu au putut justifica cu bonuri fiscale emise de casa de marcat suma de 1.735 lei, rezultată din încasarea contravalorii produselor. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 lei, dispunându-se şi confiscarea sumei de 1735 lei.