Tinerii cu autism de la ANCAAR, actori pentru o zi

0
618

Tinerii cu autism de la ANCAAR Craiova vor avea ocazia să joace duminică, 22 mai a.c, în sala de festivități a Casei Studenților”,  în piesa de teatru „Pericles”, spectacol prezentat de The Flute Theatre, Marea Britanie, în regia lui Kelly Hunter.

Vineri, 20 mai a.c, a avut loc repetiția, care s-a desfășurat la sediul ANCAAR. Actorii, coordonați de regizoarea Kelly, le-au făcut tinerilor o mare bucurie, care s-au arătat extrem de emoționați. Englezii au fost întâmpinați la rândul lor cu pâine și sare de reprezentanții ANCAAR, care s-au îmbrăcat și în costume naționale, ca semn de respect pentru musafirii veniți special din UK pentru tinerii cu autism. Primirea a fost una  reușită, actorii arătându-se la rândul lor extrem de încântați. De organizarea evenimentului s-a ocupat în detaliu, așa cum o face de fiecare dată, doamna Mihaela Nedelcu, un apropiat al tinerelor de la ANCAAR.

   „Să întâlnesc atât de mulți copii cu autism din țări diferite, cu limbi diferite, cultură și tradiții noi îmi îmbogățește viziunea despre viață. Sunt impresionată de iubirea și umanitatea pe care românii o demonstrează față de copiii cu autism. Vin în România din 2016 și este unul din locurile mele preferate”, a spus Kelly Hunter, regizorul piesei Pericles, care înainte de repetiții a socializat cu fiecare tânăr în parte.

 

La evenimentul de vineri, de la repetiții, alături de tinerii de la ANCAAR, au participat și alți invitați, cum ar fi senatorul Cosmin Poteraș sau medicul Camelia Pănuș, pentru a-i încuraja pe tineri, într-un demers inedit.

 

Lumnița Sandu, președinta ANCAAR Craiova a precizat că este într-adevăr ceva extrem de interesant pentru tinerii cu autism să joace într-o piesă de teatru și speră ca mâine ( n.r duminică, 22 mai) să iasă totul bine. „Am emoții. Nici nu s-ar putea fără. Totodată, suntem bucuroși să fim parte la Festivalul Shakespeare. Actorii din UK vor adapta piesa pentru persoanele cu tulburare de spectru autist. Practic, încercăm cu echipa de actori și tinerii cu autism să jucăm în această piesă. Este o provocare pentru toată lumea. Îi așteptăm pe toți cei care vor să ne vadă duminică, la Casa Universitarilor”, a declarat Luminița Sandu, președinta ANCAAR Craiova.