Sorin Cârţu vrea a opta Cupă a Ştiinţei, în memoria lui Ilie Balaci

0
284

Universitatea Craiova dispută finala Cupei României, cu Astra Giurgiu, sâmbătă, de la ora 20.30, pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti. Preşedintele Ştiinţei, Sorin Cârţu, spune că jucătorii olteni ar trebui să fie supermtivaţi pentru a câştiga finala pentru trofeu în sine, pentru fani, care vor fi alături de echipă după mai mult timp, dar şi faptul că ar fi a opta Cupă a României câştigată de Universitatea Craiova, iar acest număr a fost cel purtat pe tricou de regretatul Ilie Balaci.

„N-aş spune neapărat că trebuie să salveze un sezon această finală. Stimulentul de a câştiga o finală  reprezintă un sentiment din acesta maximal în cariera unui jucător, indiferent dacă ai făcut alte rezultate, dacă ai câştigat sau nu alte trofee înainte. Aşa văd eu acest meci, fiecare jucător al nostru trebuie să fie hotărât, să gândească pentru câştigarea trofeului. Suntem favoriţi ai hârtiei, ţinând cont ce se întâmplă cu Astra, dar acest lucru trebuie să demonstrăm şi pe teren, fiindcă pentru orice echipă care ajunge în finală, Cupa este un stimulent, care poate să îţi ofere energii nebănuite. În momentul în care ai o gândire superficială poţi să creezi şi o surpriză neplăcută. Din punctul meu de vedere, care am câştigat acest trofeu şi ca jucător şi ca antrenor, când ajungi să joci finala trebuie să ai o stare motivantă, nu de superficialitate. Pentru unii jucători poate fi determinant şi faptul că ar fi a opta Cupă a României în vitrina clubului, iar acest număr – 8 a fost purtat de Ilie Balaci. Trebuie să aibă o mobilizare exemplară, mai ales că aproape toţi componenţii echipei l-au cunoscut pe Ilie Balaci, a fost în preajma lor, au discutat cu el, ar trebui să fie un motiv în plus ca să le creeze acea stare motivantă. În general, pentru noi suporterii au fost un atu, s-a văzut şi că nu i-am avut lângă noi în ultimul an şi jumătate, am trecut pe lângă nişte obiective. Poate lupta pentru aceste obiective maximale ar fi fost dusă într-un alt mod dacă suporterii, dacă galeria din Peluza Nord ar fi putut fi lângă noi” a declarat Sorin Cârţu.

„Sorinaccio” a câştigat de 5 ori Cupa României cu Universitatea Craiova, de 4 ori ca jucător, în 1977, 1978, 1981, 1983 şi o dată ca antrenor, în 1991.