Acţiune amplă, desfăşurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, soldată şi cu mandate de reţinere

0
333
La data de 20 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat nouă percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic și deţinere de droguri, prelucrarea, deţinerea, folosirea materiilor explozive, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă. Trei  persoane au fost reținute pentru 24 de ore.
Astfel, au fost descoperite doze de cannabis, intrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a cannabisului, 3.420 de ţigarete, în pachete, fără timbru legal de marcaj, precum şi 527 de articole pirotehnice, deținute fără drept. În urma percheziţiilor, şapte persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză. Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, doi bărbaţi, de 38 şi 31 de ani, din Călăraşi, respectiv Sadova şi un tânăr, de 23 de ani, din Dăbuleni. Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele celor trei persoane. În cauză, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri și deţinere, prelucrarea, deţinerea, folosirea materiilor explosive, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă. La activitate, au participat și polițiști ai Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Dolj şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.