Astăzi : Preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent în Craiova

0
191

Cea de-a treia carte a Presedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansatp la Craiova, astăzi, ora 18.00. Volumul este un ghid care prezinta sinteza istoriei Uniunii Europene, a institutiilor care o definesc, a valorilor ei si a principalelor provocari pe care le infrunta in prezent. Totodata, cartea prezinta beneficiile pe care le are Romania in contextul apartenentei la proiectul comunitar. Evenimentul de lansare va avea loc la Filarmonica din Craiova, iar înainte de acest moment, şeful statului se va întâlni cu autorităţile locale la Sala de Conferinţe a Hotelului Ramada din Craiova. 

„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” este o invitatie la dezbatere, la analiza si cunoastere, astfel incat sa le ofere cititorilor informatii de care au nevoie pentru a deveni cetateni europeni implicati, alaturi de instrumente care sa le contureze o pozitie articulata fata de Uniune si fata de viitorul ei.

Lansarea face parte dintr-o serie de intalniri cu cititorii in intreaga tara, in unele dintre cele mai importante institutii culturale si educationale. In Craiova, volumul va fi lansat la Filarmonica Oltenia. Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie. 

Cartea Presedintelui Klaus Iohannis este un gest necesar in anul in care Romania a preluat presedintia Consiliului Uniunii, precum si in contextul unei Europe determinate sa devina din ce in ce mai constienta de rolurile sale strategice ca urmare a framantarilor care ii pun la incercare din interior idealul de unitate.